Úvod Výrobcovia Google Nexus 6 v redakcii: Testujeme najnovšiu a najväčšiu vlajkovú loď od Google

Nexus 6 v redakcii: Testujeme najnovšiu a najväčšiu vlajkovú loď od Google

17
Nexus 6 od Google a Motoroly

Vianočné obdobie sa vyznačuje niekoľkými vecami. Čakaním na sneh, školou, prácou, zimou a prílivom zaujímavých zariadení, ktoré nás majú presvedčiť o tom, že práve oni sú najlepším darčekom tohtoročných Vianoc.

Svoje ťažné kone predstavili takmer všetci veľkí hráči a Google už tradične nebol výnimkou. Tento rok si pre svojich fanúšikov pripravil dve zaujímavé zariadenia, Nexus 6 a Nexus 9. Druhé zo spomenutých zariadení sme už otestovali a recenziu nového tabletu z dielne Google a HTC si môžete prečítať a pozrieť tu.

Druhým pánom na holenie je nový telefón, ktorý je zaujímavý, resp. iný než jeho predchádzajúca verzia hneď z niekoľkých dôvodov. V prvom rade na scénu po dvojročnej spolupráci s LG prišla Motorola, ktorá sa postarala o jeho hardvérovú stránku. Nový Nexus 6 tak nápadne pripomína Moto X 2. generácie. A prečo nafúknutý? No to preto, lebo číslo 6 v jeho názve reprezentuje aj veľkosť jeho displeja.

 

nexus-6-1-1200-w

No dobre Lukáš ale aký teda je?

Veľký. Či už sa na to pozriem tak či onak, Nexus 6 je veľký. Je to však šesť palcov krásneho, jemného či ostrého Quad HD AMOLED displeja, na ktorý sa neviem vynadívať. Nie je to prvýkrát, čo vidím Quad HD displej na smartfóne. LG G3 je dokonca ešte o niečo ostrejší. Kvalitou, aspoň na prvý pohľad, je však Nexus 6 úplne niekde inde.

K spracovaniu taktiež napíšem len pár viet a podobne, ako pri displeji budú pozitívne. Konštrukcia sa s Nexus 5 nedá v žiadnom prípade porovnať. A to je dobre, keďže tieto dva telefóny sa nedajú porovnať ani cenovo. Novinka od Google v rukách vďaka kovovému rámiku, pôsobí pevnejšie a istejšie. Ergonomicky tvarovaný zadný kryt taktiež napomáha pri úchope, čo ocenia aj tí z vás, ktorí majú väčšie ruky. S celkovým narábaním so zariadením pomáhajú aj bočné tlačidlá, ktoré boli umiestnené približne do stredu. Tlačidlo na vypnutie a zapnutie je pritom vrúbkované, vďaka čomu už aj na dotyk budete medzi nimi vedieť rozoznať.

Viac už ale pokryjem v plnej recenzii, ktorú spracujem po pár dňoch. Ak vás medzičasom niečo zaujíma, neváhajte sa spýtať v diskusii nižšie!