Úvod Aplikácie NÁVOD: Zrýchlite si telefón touto šikovnou aplikáciou!

NÁVOD: Zrýchlite si telefón touto šikovnou aplikáciou!

9

Spomínate si ešte na okamih, keď ste si kúpili telefón, strhli ste z neho kryciu fóliu a prvýkrát ho zapli? Bol svižný, takmer nikdy sa nezasekol a všetko otváral rýchlosťou svetla. A teraz? Aj tie najvýkonnejšie modely sem-tam zaváhajú aj pri tých najbežnejších funkciách, ako napríklad pri otváraní galérie či zoznamu kontaktov.

Na vine môžu byť nenásytné aplikácie, ktoré spomaľujú celý systém tým, že sú stále zapnuté a neprejdú do stavu hibernácie vtedy, keď by mali. Našťastie, existuje jedno veľmi šikovné riešenie, o ktorom mnohí nevedia. Jedným z nich je aplikácia Greenify, ktorá je navrhnutá tak, aby zoptimalizovala váš Android smartfón či tablet, ktorý by mal byť po spustení nie len o niečo svižnejší ale okrem toho by mal vydržať nabitý o niečo dlhšie.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.oasisfeng.greenify“]

Dokáže to vďaka tomu, že vám pomôže identifikovať aplikácie a hry, ktoré sa nesprávajú tak, ako by sa mali. Niektoré z nich totiž využívajú pripojenie, batériu, procesor a ďalšie vzácne prostriedky aj vtedy, keď ich vôbec nemáte zapnuté.

Čo sa však stane, ak ich pomocou Greenify zakážete? Budú ešte stále fungovať? Budú! Greenify na ich plnú funkcionalitu nemá žiaden dopad. Aplikácia vám len ukáže, ktoré aplikácie by sa oplatilo držať na reťazi a aký dopad by to malo na chod systému v telefóne či tablete.

Aplikácia podporuje Android zariadenia s verziou Android 4.x a vyššími. Plná funkcionalita je dostupná len pre zariadenia s root právami.

greenify-1-1
greenify-2
greenify-3
greenify-4
greenify-5
greenify-6
Zdroj: PA