Úvod Konkurencia Apple Majitelia Androidov zarábajú o celú štvrtinu menej, než majitelia iPhonov

Majitelia Androidov zarábajú o celú štvrtinu menej, než majitelia iPhonov

68

Presne toto tvrdí nová Sberbank Slovensko, ktorá zanalyzovala majiteľov Androidov a iPhonov. Majitelia zariadení s operačným systémom iOS mali každý mesiac o 25% bohatšiu výplatu, než majitelia zariadení s operačným systémom od Google.

Podľa servera Trend, ktorý na tento prieskum upozornil, že až 57 percent zákazníkov Sberbank používa Android, pričom ich priemerný mesačný príjem je 1 344 eur. Až 43 percent zákazníkov sleduje pohyb na účte alebo robí prevody cez iPhone či iPad, pričom títo zákazníci na účet mesačne v priemere dostávajú 1 690 eur. „Rozdiel v priemerných príjmoch je pomerne výrazný, Je to dané tým, že spoločnosti Apple sa darí oslovovať lepšie zarábajúcich ľudí, či už parametrami ich produktov, dizajnom, komunikáciou, cenou a samozrejme prestížou,“ myslí si vedúci oddelenia digitálneho bankovníctva v Sberbank Tomáš Janitor.

Zaujímavý je aj údaj o tom, ako vekom rastie plat používateľov jednotlivých operačných systémov. So stúpajúcim vekom v mnohých prípadoch stúpa aj plat. Priemernému 45-ročnému používateľovi iPhonu oproti tridsiatke narastie plat o viac ako polovicu na približne 1 875 eur, zamestnancovi používajúcemu Android sa v rovnakom časovom horizonte plat navýši o približne dve pätiny, na 1 485 eur. Jednať sa má o súvis medzi kariérou a typom používateľa telefónu. Mnohé iPhone a iPady, ktoré banka eviduje sú totiž služobné zariadenia, ktoré dostávajú zamestnanci figurujúci na manažérskych úrovniach.

Zdroj: eTrend