Úvod Výrobcovia Lenovo Lenovo K3: Smartfón za 79€, ktorý sa púšťa do neúprosného súboja s...

Lenovo K3: Smartfón za 79€, ktorý sa púšťa do neúprosného súboja s Xiaomi

6

Lenovo včera oficiálne predstavil svoj nový, cenovo dostupný smartfón – Lenovo K3 „Music Lemon“. Zariadenie sa objavilo u čínskeho predajcu JD, pričom predávať by sa malo len cez nich a len cez internet. Vyzerá to teda tak, že Lenovo sa snaží konkurovať Xiaomi nie len nízkou cenou, ale aj spôsobom, akým bude svoje nové zariadenie predávať. Lenovo K3 je pripravené zápasiť s obľúbeným Xiaomi Redmi 1S.

Vzhľadom na nízku cenu od Lenovo K3 nemôžete očakávať zázraky. Zariadenie poháňa štvorjadrový Snapdragon 410 s jadrami o takte 1.2 GHz, 1 GB operačnej pamäti RAM a 16 GB vnútornej pamäti. Dostupný je aj slot pre micro SD kartu, 5-palcový IPS displej s rozlíšením 1 280 x 720, LTE konektivita a 8 Mpx a 2 Mpx fotoaparáty.

k3-4 k3-3 k3-2

Jeho označenie, Music Lemon, podľa všetkého okrem farby nemá veľa spoločné ani s citrónom, ani s hudbou. Jediná spojitosť s hudbou prichádza vďaka zahrnutia technológie Waves MaxxAudio, ktorá má vylepšiť kvalitu zvuku.

k3-5 k3-6 k3-7

Zariadenie meria 141 x 70,5 x 7,9 milimetrov a poháňa ho 2 300 mAh batéria. Vyzerá to zatiaľ tak, že Lenovo K3 bude dostupné len v Číne, no prípadnú dostupnosť na Slovensku sa pokúsime zistiť.

Zdroj: GA