Úvod CES 2015 Kodak plánuje veľký návrat: Na CES 2015 ukáže vlastný Android smartfón

Kodak plánuje veľký návrat: Na CES 2015 ukáže vlastný Android smartfón

1

Spoločnosť, ktorá zažila úspech aj pád, sa chce začiatkom roka zapojiť do jedného z najväčších ekosystémov na celom svete. Na veľkom podujatí spotrebnej elektroniky totiž hodlá pozdvihnúť závoj nad vlastnými mobilnými zariadeniami s operačným systémom Android.

Skautíka Kodak poznajú predovšetkým staršie ročníky. Jeho história siaha až do roku 1888, kedy ho založil G. Eastman. Počas celého obdobia bola táto typická americká spoločnosť zameraná predovšetkým na foto-priemysel. Pred pár rokmi však čelila veľkým problémom, ktoré ju skoro dostali až na kolená. No teraz má v pláne hviezdny návrat – už o pár dní vraj uvidíme, vďaka partnerstvu s Bullit Group, jej vlastný smartfón, tablet a dokonca aj inteligentný fotoaparát.

Zariadenia s logom Kodak by mali vynikať najmä vo fotení či sociálnom zdielaní. Výnimkou ale nemá byť ani jednoduchý prístup k tlačiarenským službám, čím nadobudne používateľ možnosť vytlačiť a nechať si domov priniesť pomerne nenáročným spôsobom akékoľvek zachytené zábery.

Obrovské podujatie CES 2015 otvorí brány už 6. januára a počas následujúcich dní (až do 9. januára) budú mať návštevníci príležitosť vidieť množstvo najčerstvejšej spotrebnej elektroniky od popredných výrobcov z viacerých krajín.

Zdroj: tnw.co
Foto: wikimedia.org