Úvod Novinky Ešte stále hľadáte darček? Palice na selfie z regálov priam miznú!

Ešte stále hľadáte darček? Palice na selfie z regálov priam miznú!

24
Selfie fotka

Stále hľadáte ten perfektný darček, ktorý vykúzli úsmev vašej polovičke, rodine či známemu? Technologický svet momentálne zažíva ďalší hit, ktorý je populárny hlavne medzi milovníkmi selfie. Tí si začali v čoraz väčších číslach kupovať tzv. „selfie stick,“ resp. „palicu na selfie.“

Mnohé zahraničné servery ich opisujú ako perfektné príslušenstvo pre všetkých narcistických ľudí, pričom kúpiť sa dajú už za pár drobných. Nie je však problém si ich vyrobiť ani niekde doma na kolene.

Nápad s kovovou paličkou, na ktorú sa dá pripojiť fotoaparát pritom vôbec nie je nový. Populárny bol hlavne medzi komunitou športovcov, ktorí tak chceli natočiť to, čo momentálne robili. Príležitosť v nich však zbadali čínski výrobcovia, ktorý túto módu najskôr priniesli milovníkom selfie v Ázii. Selfie sticks si svoju cestu našli aj v Európe, konkrétne veľmi populárne začínajú byť hlavne vo Veľkej Británii.

selfie-stick
Selfie palička bola najskôr populárna hlavne v Ázii, teraz sa dostáva aj do Európy

Nemyslite si pritom, že dostupné sú len obyčajné kovové paličky. Výrobcovia síce predávajú aj také, no dostupné sú aj sofistikovanejšie modely, ktoré majú vo svojej rukoväti zabudované tlačidlo slúžiace ako spúšť pre fotoaparát.

narast-popularity
Informácie o selfie stick za uplynulých pár mesiasov začalo vyhľadávať čoraz viac a viac ľudí. zdroj: DSL

Ako server DSL podotkol, záujem o selfie stick je zjavný aj z grafu vyhľadávanosti. Google upresnil, že až 13% hľadaných výrazov, ktoré majú niečo spoločné so smartfónmi tvoria dotazy na zaujímavú paličku určenú pre autoportréty.

selfie-smetak
Na záver jedno geniálne riešenie pre selfie paličku, ktorú možno máte doma! :)
Zdroje: DM, D