Úvod Novinky Samsung Galaxy Note 4 so Snapdragonom 810 potvrdený: Predávať sa začne v...

Samsung Galaxy Note 4 so Snapdragonom 810 potvrdený: Predávať sa začne v januári

0

Aje to tu. Špekulácie o výkonnejšej verzii obľúbeného phabetu Galaxy Note 4 nakoniec boli pravdivé. V Južnej Kórei sa v januári začne predávať LTE-A verzia so Snapdragnom 810.

Okrem 64-bit architektúry, ôsmich jadier a výkonnejšieho GPU Adreno 430 Note 4 prinesie ešte jednu vymoženosť. Je ňou modem Cat 9. S týmto smartfónom sa tak budete môcť pripojiť až na tri LTE pásma a dosiahnuť teoretickú maximálnu rýchlosť sťahovania 450 Mbit/s. Zatiaľ však bude možné využiť „iba“ 300 Mbit/s.

Aby sme vás uviedli do obrazu, pri rýchlosti 300 Mbit/s stiahnete 700 MB film za 19 sekúnd, alebo môžete každú sekundu prijať až 40 MB dát. Celkom slušné, čo poviete?

Nakoniec však všetko viazne pri podpore tejto technológie. Jednou z podmienok totiž je, aby ste boli pripojení k veži, ktorá podporuje trojpásmové pripojenie. To je momentálne možné iba v Južnej Kórei, kde bude Note 4 LTE-A dostupný. Do zvyšku sveta sa podľa všetkého nedostane.

Podobnú situáciu sme už tento rok zažili pri predstavení vylepšenej verzie Galaxy S5. Po niekoľkých mesiacoch sa z ničoho nič objavil nový telefón Galaxy S5 LTE-A so Snapdragonom 805 a QHD displejom, dostupný iba na Kórejskom polostrove.

Zdá sa teda, že Galaxy Note 4 bude prvý dostupný smartfón s novým Snapdragonom 810.

Zdroj: P