Úvod Smartphony Dohady FOTO: Toto má byť Galaxy S6 s 5,5“ displejom – chystať sa...

FOTO: Toto má byť Galaxy S6 s 5,5“ displejom – chystať sa má viac vlajkových lodí

38

Galaxy S6 by mal byť oficiálne predstavený už začiatkom budúceho roka a podľa posledných informácií mali dať dizajnéri Samsungu hlavy dokopy a prísť s niečím novým. Na internet sa dnes dostali prvé fotografie, ktoré majú zobrazovať poskladaný Galaxy S6 prvýkrát v akcii. Zariadenie disponuje kovovou konštrukciou a plastovým predným rámikom v krikľavo žltej farbe.

Kovový rámik je niečo, o čo Samsung jeho zákazníci prosili už dlhšiu dobu, no či je farebná predná strana dobrou voľbou necháme len na vás. Je možné, že sa jedná len o skúšku jedného z dizajnov, z ktorých výrobca vyberie len jeden. Tento farebný variant nesie označenie „svetielkujúca žltá.“

Samsung sa podľa toho, čo sa o novom zariadení vedelo doteraz rozhodoval medzi 5,2 a 5,5-palcovými displejmi a vyzerá to tak, že sa už rozhodol. Galaxy S6 (s označením SM-G430) ponúkne 5,5-palcovú zobrazovaciu jednotku. Čo je však zaujímavé je hardvérová výbava, ktorá nám ku vlajkovej lodi nijako nesedí a preto sme toho názoru, že Samsung chystá niekoľko verzií. Galaxy S6 na fotkách totiž ponúka 1080p displej a Snapdragon 801, ktorý sa v dnešnej dobe prevažne používa vo vyššej strednej triede.

Najvýkonnejšia verzia Galaxy S6 (ak ich skutočne bude niekoľko verzií) by mala ponúknuť 5,3-palcový Quad HD AMOLED displej (2 560 x 1 440), Snapdragon 810 a 4 GB RAM. Do úvahy pripadá aj skener sietnice, čo je funkcionalita, o ktorej sa špekuluje už poriadne dlho.

Prinesie Samsung na trh takéto zariadenie? Momentálne o tom môžeme len špekulovať, no možné je všetko. Počas nasledujúcich týždňov vám ohľadom chystanej vlajkovej lodi Samsungu prinesieme oveľa viac informácií.

galaxy-s6-1
galaxy-s6-2
galaxy-s6-3
galaxy-s6-4
galaxy-s6-5
galaxy-s6-6
Zdroj: PA