Úvod Novinky FOTO: Objavil sa prvý prototyp Samsung Galaxy S6?

FOTO: Objavil sa prvý prototyp Samsung Galaxy S6?

8

Vyzerá to tak, že unikla podoba novej vlajkovej lodi najväčšieho výrobcu smartfónov na svete. Je dosť možné, že sa práve pozeráte na Galaxy S6. Fotografiu zverejnil holandský server toptienmobiel, ktorý o ňom tvrdí, že sa pravdepodobne jedná o prototyp, o čom svedčia aj nálepky v pravom hornom rohu.

Podľa zdrojov, ktoré majú k zariadeniu pomerne blízko, by sme sa ho mali dočkať už v apríli. To sedí s doterajšími informáciami, ktoré naznačovali, že ho Samsung predstaví už na Mobile World Congress 2015. Ten sa koná v marci, pričom začiatok predaja by mohol začať počas vyššie spomenutého apríla.

Nový Samsung Galaxy S6 má ponúknuť 5,5-palcový Quad HD displej, ktorý výrobca doslova natlačil do konštrukcie s minimálnymi bočnými rámikmi. Okrem toho by mal ponúknuť najnovší osemjadrový čipset Exynos postavený na 64 bitovej architektúre. Ten bude podporovať konektivitu LTE Cat 10, čo znamená, že bude schopný pracovať s rýchlosťami sťahovania až do 450 Mbps. Na jeho palube sa majú nachádzať 3 GB operačnej pamäti RAM, 20 Mpx fotoaparát a celý telefón má byť vyrobený z kovu.

Zaujímavé je aj to, že Samsung sa rozhodol ponechať hardvérové tlačidlo pod displejom, v ktorom sa s najväčšou pravdepodobnosťou skrýva snímač odtlačkov prstov. Či sa objaví aj vo finálnej verzii zatiaľ známe nie je.

Aktualizácia: Podľa najnovších informácií sa jedná o vyphotoshopovaný obrázok smartfónu Samsung Galaxy Alpha.

photoshop

Zdroj: PL