Úvod CES 2015 FOTO: Druhá generácia ohybného telefónu LG G Flex má byť predstavená o...

FOTO: Druhá generácia ohybného telefónu LG G Flex má byť predstavená o pár dní!

3

Už iba týždeň nám chýba do začiatku CES 2015 a každú chvíľu sa objavujú nové a nové špekulácie o tom, čo v Las Vegas nakoniec uvidíme. Zdá sa, že tohtoročná akcia bude bohatá na vlajkové lode a svojou troškou prispeje aj LG. Pred chvíľou totiž spoločnosť Qualcomm na svojom Twitteri zverejnila informácie o novom zariadení so Snapdragonom 800. K Tweetu pripojila obrázok hore.

Je teda jasné, že sa čoskoro dočkáme ďalšieho high-endu od LG. Otázkou však zostáva, ktoré zariadenie mal Qualcomm na myslí? G Pro línia predsa bola zrušená a na LG G4 je trochu priskoro. Núka sa nám teda ešte jedna možnosť. Druhá generácia flexibilných telefónov.

Na jeseň 2013 mal premiéru LG G Flex so zaujímavými špecifikáciami a ohnutým 6″ HD (1280 x 720p) P-OLED displejom. Zariadenie si vyslúžilo veľa pozornosti, no kvôli jeho veľkosti a nízkemu rozlíšeniu displeja sa nakoniec nepredalo veľmi veľa kusov. V januári však LG môže svoje chyby napraviť.

Podľa všetkého tentokrát opäť siahne ho Plastic-OLED displeji, no s vyšším rozlíšením a počuli sme tiež, že ho trochu zmenší. Možno na 5,5 palcov. Spolu s druhou iteráciou flexibilného smartfónu príde aj vylepšená verzia zadného panelu, ktorý sa dokáže „zahojiť“ a odstrániť tak menšie škrabance.

Otázniky však ostávajú nad procesorom. Podľa tweetu od Qualcommu znovu uvidíme Snapdragon 800. Zatiaľ čo je to stále veľmi kvalitný a výkonný procesor, oproti Snapdragon 805 alebo 810 je tak trochu zastaralý. Dáva však zmysel, keďže LG G Flex 2 nebude vlajková loď juhokórejskej spoločnosti. Qualcomm však možno vo svojom Tweete myslel procesor zo série Snapdragon 800. Tým pádom pripadá do úvahy aj najnovší 64-bit model.

Ako nakoniec všetko dopadne uvidíme už o týždeň na CES 2015, kde má LG vlastnú akciu 5. januára 2015.

Zdroj: AA