Úvod Dohady Objavili sa fotky Xiaomi RedMi Note 2 s rozprávkovými špecifikáciami za pár...

Objavili sa fotky Xiaomi RedMi Note 2 s rozprávkovými špecifikáciami za pár drobných

14

Xiaomi RedMi Note bol jednoznačne veľmi úspešný smartfón. Čínsky výrobca Xiaomi si ním zároveň pokryl odvetvie phabletov. Rok 2015 sa však nezadržateľne blíži a s ním aj nové modely. Zdá sa, že čoskoro príde na trh druhá iterácia obľúbeného prerasteného telefónu a pri pohľade na jeho špecifikácie neverím vlastným očiam.

Hneď na začiatok však pripomínam, že nič zatiaľ nie je oficiálne. Finálny produkt nakoniec môže vyzerať úplne inak, no informácie vyzerajú celkom seriózne. Navyše, je s nimi pripojená aj fotografia zadného panelu RedMi Note 2.

Z fotografie sa zdá, že Xiaomi preniesol fotoaparát do pravého horného rohu a pravdepodobne sa môžeme tešiť aj na duálny blesk. Nikde však nie je vidieť diera na reproduktor. Je teda možné, že RedMi Note 2 dostane stereo reproduktory vpredu, alebo jednoducho jeden reproduktor na spodnej strane telefónu.

XiaoMi RedMi Note 2

Čo sa týka špecifikácií, tešiť sa vraj máme na full HD (1920 x 1080p) displej, 64-bit procesor s ôsmimi jadrami (snapdragon 615 alebo MediaTek MT6752), 2 GB pamäte RAM a minimálne 16 GB flash pamäte. RedMi Note 2 tiež vraj ponúkne 13 Mpix zadný a 5 Mpix predný fotoaparát. To je trošku v rozpore so špekuláciami spred týždňa, keďže vtedy sa hovorilo o 3 GB RAM, 20,7 Mpix zadnom a 8 Mpix prednom fotoaparáte. Tak, vyberte si.

Najzaujímavejšia je však cena. Smartfón má totiž prísť v niekoľkých verziách. Spomínaná základná so 16 GB pamäťou vás vyjde na 165 dolárov (135 eur), za 32 GB zaplatíte 215 dolárov (176 eur) a za 64 GB 245 dolárov (200 eur). Spomína sa aj 128 GB verzia, o jej cene však zatiaľ nič nevieme. Ak sa zariadenia dostanú aj k predajcom na Slovensku môžete očakávať pomerne vyššiu cenu.

Podľa posledných správ vraj Xiaomi zariadenie predstaví medzi 21. a 28. januárom. Bude zaujímavé sledovať jeho predaje. A čo vy? Brali by ste takýto phablet, alebo sa neuspokojíte s ničím horším ako Samsung Galaxy Note 4?

Zdroj: P