Úvod Novinky Šéf Facebooku: Rozmýšľame nad tlačidlom ‚Nepáči sa mi to‘

Šéf Facebooku: Rozmýšľame nad tlačidlom ‚Nepáči sa mi to‘

30
Tľačidlo 'Dislike' už čoskoro

Najväčšia sociálna sieť môže v blízkej budúcnosti prejsť malou, no veľmi podstatnou zmenou. Prezradil to jeden z jej zakladateľov pri kladení otázok zvedavých ľudí. Bojí sa ale, že by priveľa prstov dole mohlo niekoho zahanbiť alebo dokonca uraziť.

Informoval web businessinsider.com

Tzv. ‚Like‘ tlačidlo, alebo aj ‚Páči sa mi to‘, predstavuje jeden z typických znakov modrého Facebooku. Niektorým používateľom však chýba jeho opak – prst dole. Nakoľko by ho ale mohli použiť na zosmiešnenie vybraného obsahu či osoby, vedenie sociálnej siete má veľké obavy pred zavedením niečoho takého priamo do praxe. Nádej i napriek tomu existuje.

Rozmýšľame nad tým. Je to zaujímavá otázka,“ prezradil Zuckerberg.

Podľa slov Marka Zuckerberga je teda momentálne viac ako jasné, že si niečo v tomto štýle pre nás skutočne pripravia. Aj keď nemusí ísť presne o 100% sen veľkého množstva používateľov, vyjadriť nad niečim nespokojnosť prostredníctvom jedného kliku to zvládnuť môže; hoci na to vie v súčasnosti kľudne poslúžiť pridanie komentára.

Koľko si však na také niečo počkáme, presne povedať zatiaľ nikto nevie, no tak skoro to určite nebude. „Pre blízku budúcnosť nemáme nič pripravené,“ dodal šéf Facebooku na margo položenej otázky.

Zdroj: businessinsider.com via bgr.com; Foto: wikimedia.org