Úvod CES 2015 Budúcnosť je magnetická: Nový koncept umožní spojiť niekoľko telefónov do jedného celku

Budúcnosť je magnetická: Nový koncept umožní spojiť niekoľko telefónov do jedného celku

6

Rozmýšľali ste už niekedy nad tým, že by bolo fajn spojiť si dva mobily do jedného? Myslíte si, že je to vôbec možné? Ľudia z Nano Magnetics určite áno. 

Na CES 2014 ukazovali špeciálny Nanoport, ktorý to zvládol. Vyzerá trochu ako čierna čiara. Akonáhle sa stretne so zariadením, ktoré má na sebe rovnaký mechanizmus, obidva sa magneticky spoja a začnú medzi nimi prúdiť informácie. Smartfóny tak môžu spojiť svoje fotoaparáty, unifikovať displeje a veľmi rýchlo a bezpečne prenášať dáta.

V Nano Magnetics tiež vyhlásili, že čoskoro budú dostupné vývojárske vzorky vďaka ktorým potom výrobcovia budú môcť túto technológiu zaradiť do svojich nových smartfónov.

Okolo celého konceptu však momentálne visí veľa otázok. napríklad, budeme môcť spojiť aj rôzne smartfóny s rovnako veľkým displejom? A čo smartfóny s rôznou veľkosťou zobrazovacieho panelu? Bude na nich premietaný obrázok zväčšený, alebo sa systém automaticky prispôsobí a pridá potrebný zoom?

Ďalšou vecou je využiteľnosť magnetických nanoportov. Momentálne pravdepodobne nie je veľa ľudí, ktorí sú ochotní kúpiť si tri telefóny iba preto, aby ich mohli spojiť dokopy a vytvoriť tak tablet. Zaujímavý je však nápad externej obrazovky s batériou ktorá by sa dala spárovať s hlavným zariadením a ešte by ho aj zásobovala energiou. Otvára sa pred nami úplne nový druh doplnkov?

Každopádne, myšlienka magnetického spárovanie smartfónov znie zaujímavo. Z Nano Magnetics odkazujú, že už majú funkčný prototyp a budú ho prezentovať na CES 2015. Sme na to zvedaví.

A čo vy? Ako sa vám páči táto myšlienka?

Zdroj: PA