Úvod Konkurencia BlackBerry BlackBerry pracuje na Android smartfóne, ktorý sa dokáže sám zničiť

BlackBerry pracuje na Android smartfóne, ktorý sa dokáže sám zničiť

2

Kanadská spoločnosť má podľa slov jej šéfa spolupracovať na tzv. čiernom telefóne. Ten by mal byť svojou výbavou a technickými dispozíciami prispôsobený pre politikov alebo iných vysokých funkcionárov. 

Black phone‚ poskytne vysoký stupeň bezpečnosti v každom možnom smere. Nie len, že zvládne šifrovať telefónne rozhovory alebo také používateľské dáta v zariadení, v prípade potreby nebude mať problém ani dokonca s automatickým vymazaním uložených dát, ak sa ho zlodej rozhodne napríklad rozobrať. Informoval web Re/code.

Sme nadšení možnosťou oznámiť, že Boeing spolupracuje s BlackBerry na poskytnutí zabezpečeného mobilného riešenia pre Android zariadenia s využitím našej BES 12 platformy. To je všetko, čo mi, len tak mimochodom, dovolili zatiaľ prezradiť,“ uviedol v piatok na konferenčnom hovore súčasný CEO BlackBerry, John Chen.

Smartfón bude pohánať prispôsobený operačný systém Android, kde nebude chýbať ani softvérové bezpečnostné riešenie ostrieľanej kanadskej spoločnosti. Mobilné zariadenie ponúkne náročným zákazníkom aj hardvérovú modularitu – čiže rozšírenie fyzickej výbavy o skenery biometrických údajov či satelitné vysielače a prijímače.

BlackBerry Enterprise Service, alebo BES 12, umožní klientom manažovať a zabezpečiť nie len BlackBerry zariadenia v interných sieťach, ale aj tie, ktoré bežia na konkurenčnom operačnom systéme, ako napríklad Android od Google alebo iOS od Apple,“ prezradil tech web recode.net

Technické špecifikácie obsahujú 4.3-palcový qHD displej, 1590 mAh batériu, dvoj-jadrový procesor ARM Cortex s 1.2 GHz frekvenciou a taktiež možnosť rozšíriť interné úložisko prostredníctvom microSD karty.

Čierny telefón od Boeingu poskytne možnosť využívať až dve SIM-karty naraz. Americká spoločnosť je vo svete známa predovšetkým vďaka výrobe špičkových osobných alebo vojenských lietadiel, vrátane výroby zbraní a munície. Podľa informácií wikipedie zároveň predstavuje i najväčšieho amerického exportéra.

Zdroj: recode.net, theverge.com, boeing.com