Úvod Konkurencia Apple Apple má patent na otáčanie smartfónu počas voľného pádu, aby nespadol na...

Apple má patent na otáčanie smartfónu počas voľného pádu, aby nespadol na displej

12

Pamätám si, ako bola úplne rovnaká funkcia minulý rok predmetom mnohých technologických vtipov. No, zdá sa, že Apple to teraz myslí vážne a v budúcnosti na svoje iPhony namontuje motorček, ktorý smartfónom pootočí v prípade voľného pádu.

Celý proces je v teórii veľmi jednoduchý. Všetko potrebné už v podstate v každom iPhone dávno je. Akcelerometer, magnetometer, výkonný procesor. Stačí už len softvér. Ako teda celý záchranný proces bude fungovať?

Už dávnejšie sme písali o airbagoch pre mobil, ktoré by mali zariadenie v prípade pádu zachrániť. Našťastie, nič také Apple vymýšľať nebude. Namiesto toho procesor vo vnútri telefónu v prípade pádu za zlomok sekundy vypočíta, na ktorú stranu by malo zariadenie dopadnúť a potom pomocou špeciálneho motorčeka mierne zmení rotáciu. V podstate by sa na túto úlohu hodil aj vibračný motorček, miesto jemného upozorňovania na prijatú správu by však vyslal silné impulzy.

V teórii jednoduché, v praxi o niečo zložitejšie. Každopádne, ak to bude fungovať, môže to znamenať koniec rozbitých displejov na smartfónoch? Pravdepodobne nie, ale je to zaujímavá myšlienka.

iphone 3
iphone
hgg
Zdroj: P