Úvod Novinky Hackeri zverejnili poriadne dlhý zoznam čísel a hesiel kreditných kariet

Hackeri zverejnili poriadne dlhý zoznam čísel a hesiel kreditných kariet

20

Skyberútokmi akoby sa v poslednom čase vrece roztrhlo. Najprv niekto na chvíľu vyradil Sony Pictures, potom sa podarilo vypnúť internet v celej Severnej Kórei a včera hackerská skupina Anonymous zverejnila 13 000 hesiel a čísel kreditných kariet. Podla Anonymous ide o vianočný darček. Takže, šťastné a veselé.

Ešte predtým sa na internete objavili používateľské mená a heslá 13 000 profilov Amazonu, Xbox Live, Hulu Plus, Walmart atď. „Šťastné“ obete útoku sa tak dnes môžu tešiť z dvojnásobnej nádielky.

https://twitter.com/AnonymousGlobo/status/548537460691857408

Okrem profilových informácií poskytovateľov herných a video služieb zoznam tiež zahŕňa informácie o množstve pornostránok. Daily Dot dokonca vypracoval zoznam postihnutých firiem.

Nakoniec čerešnička na torte, skupina zverejnila link na stiahnutie filmu The Interview. Keď Sony Pictures uviedol film na plátna, Anonymus na Twitteri vyhlásili, že komédiu vydajú tiež. Ani rozhodnutie premietať film v malom počte kín v USA hackerom nezabránilo, aby ho dali na Torrenty, kde si ho za 20 hodín stiahlo viac než 750 000 ľudí.

https://twitter.com/AnonymousGlobo/status/548551671199301632

Zdá sa, že Vianoce sú pre kyberútočníkov dobrým obdobím. Okrem spomenutých útokov sa na Vianoce ďalšej skupine, TheLizard, podarilo kompletne vyradiť siete pre PlayStation a Xbox. Sme si istí, že pre mnohých milovníkov konzol to znamenalo veľa smutných chvíľ.

Zdroj: T