Úvod Novinky Android Android Wear hodinky čaká Lollipop aktualizácia

Android Wear hodinky čaká Lollipop aktualizácia

1

Internetový gigant oznámil, že majiteľov inteligentných hodiniek, ktoré bežia na platforme Android Wear, čaká sladká aktualizácia. Balíček prinesie Watch Face API, inteligentnú organizáciu odkazov na ploche, žiadané módy či jednoduchý prístup k informáciám o baterke alebo úložnom priestore.

Súčasťou zmien sú taktiež dotykové gestá v domácej obrazovke, plná kolekcia zariadení v Google Play či výber zobrazenia medzi 12 h alebo 24 h formátom. Zabudnúť ale určite nesmieme ani na možnosť vypnúť všetky upozornenia zo špecifickej aplikácie priamo v hodinkách.

O Android 5.0 Lollipop aktualizácii informoval prostredníctvom svojho blogu.

Watch Face API umožní efektívnejšiu výmenu virtuálneho dizajnu tváre hodiniek, tak isto prinesie viac možností pre softvérových vývojárov. Aplikácia Android Wear v smartfóne zase prejde aktualizáciou, ktorá sprístupní používateľom prostredie pre nenáročné vyhľadávanie, prezeranie, inštalovanie a aplikáciu zvolených tém.

smartwatch-android-wear

Google zároveň varoval vývojárov, že ak majú v súčasnosti na Google Play nejakú tému, nech ju kvôli novému API až do ukončenia ohlásenej aktualizácie Android Wear neaktualizujú. Ak tak spravia, informácie na displeji a ani tvár hodiniek nebudú pre neaktuálnych používateľov viditeľné. API zároveň umožní vývojárom vkladať viacero tém do jedného balíčka alebo používať OpenGL grafiku.

S aktualizáciou príde taktiež niekoľko nových grafických tém aj od samotného Google – tie dokonca vytvoril v spolupráci so špičkovými dizajnérmi. Nájdete medzi nimi Porsche dizajn, Plants vs Zombies alebo niečo v štýle Pac-Mana.

Aktualizačný balíček bude podľa dostupných informácií prístupný pre prvých používateľov Android Wear hodiniek až od budúceho týždňa.

Zdroj: googleblog via phonearena.com