Úvod Smartphony Dohady FOTO: Toto je Xperia Z4 a Xperia Z4 Ultra! Predstavené budú 5....

FOTO: Toto je Xperia Z4 a Xperia Z4 Ultra! Predstavené budú 5. januára

22

Dpredstavenia Xperia Z4 a ďalších zariadení, ktoré výrobca taktiež možno predstaví ostávajú približne dva mesiace. Spolu s týmto konštatovaním sa na internete objavili prvé fotografie zariadení, na ktorých Sony doteraz pracoval.

Len nedávno sme sa dozvedeli, že Xperia Z4 by mala ponúknuť Quad HD displej a neskôr sa na internete dokonca objavili obrázky predného panelu. Dnes sa objavilo ďalšie potvrdenie o tom, že Sony svoje novinky skutočne predstaví na veľtrhu CES 2015 v Las Vegas, ktorý sa koná už 5. januára. To sme však tušili aj doteraz. Toto majú byť ich špecifikácie.

Xperia Z4 má ponúknuť Quad HD Triluminos displej (alebo 5,5-palcový podľa toho či veľkosť zaokrúhlili alebo nie), štvorjadrový čipset Snapdragon 805. Fanúšikovia dúfali, že im Sony ponúkne novší Snapdragon 810, no Qualcomm tento čip výrobcom začne dodávať len v prvej polovici 2015 a preto by na úspešnú implementáciu nemali dostatok času.

Potvrdili sa aj 4 GB operačnej pamäti RAM, pričom zariadenie bude bežať na Android 5.0 Lollipop, ktorého 64-bitový kernel podporuje prácu s takýmto objemom operačnej pamäti, no nie sme si istí či ich pre svoj plynulý chod potrebuje.

Čo sa fotoaparátov týka, Xperia Z4 príde s novou generáciou svojho obľúbeného senzora s rozlíšením 20,7 Mpx, ktorého objektív je schopný zozbierať ešte viac svetla, než jeho predchodca. Na prednej strane sa má nachádzať 4,8 Mpx jednotka, ktorá taktiež prešla vylepšením.

Nakoniec tu máme aj informácie o batérii. Sony mal svoju vlajkovú loď vybaviť rešpektovateľným 3 420 mAh akumulátorom, ktorý by mal poskytnúť aspoň tak kvalitnú výdrž ako v prípade Xperia Z3.

Čo sa Xperia Z4 Ultra týka, tá by mala ponúknuť 5,9-palcový Triluminos displej, rovnaký Snapdragon 805, 4 GB operačnej pamäti RAM a fotoaparát s o niečo nižším – 16 Mpx rozlíšením. Ďalšou prednosťou tohto smartfónu bude jeho hrúbka, resp. jej nedostatok. Xperia Z4 Ultra má byť totiž hrubá len 5,7 milimetrov.

Čo je ale zaujímavé je to, že spoločnosť len nedávno predstavila svoj nový 20,7 Mpx senzor s označením IMX230. Ten disponuje 192 bodovým automatickým zaostrovaním pre skutočne ostré fotografie a videá, HDR fotografie v reálnom čase a oveľa viac. Je teda dosť možné, že v Xperia Z4 sa objaví presne tento čipset, zatiaľ čo v Xperia Z4 Ultra sa objaví jeho 16 Mpx verzia.

Čo na to hovoríte? Je pre vás pripravovaná Xperia Z4 zariadenie, ktoré by ste v prípade záujmu o nový smartfón zvažovali?

Sony-Xperia-Z4-2
Sony-Xperia-Z4-3
Sony-Xperia-Z4-4
xperia-z4
Zdroj: PA