Úvod Novinky Výrobcom luxusných hodiniek sa nepáči kopírovanie ich ciferníkov. Schyľuje sa k novým...

Výrobcom luxusných hodiniek sa nepáči kopírovanie ich ciferníkov. Schyľuje sa k novým súdnym procesom?

8

Podľa najnovších informácií, ktoré sa podarili získať serveru TorrentFreak sa nedávno objavila nová pirátska kategória, ktorá sa týka hlavne inteligentných hodiniek. Tie sú čoraz populárnejšie a zatiaľ čo Samsung, Pebble, Motorola či LG sa radujú, tradiční výrobcovia ako Omega, Tissot, Certina alebo Mondaine nemajú veľkú radosť z toho, že ich ikonické dizajny sa zobrazujú na displejoch inteligentných hodiniek.

Momentálne všetci veľkí výrobcovia posielajú výstražné správy každému, kto ponúka skopírované ciferníky. Je síce jasné, že nikto si nespletie plastové a hranaté LG G Watch s luxusnými hodinkami za niekoľko tisíc, no zobrazovanie známych ciferníkov na displejoch chytrých hodiniek rozhodne môže byť vnímané ako porušovanie autorských práv. Je to podobné, ako kopírovanie dizajnov čínskymi firmami ktoré ponúkajú lacné náhrady luxusných modelov.

Spoločnosti pritom ľuďom, ktorí odkopírované dizajny ponúkajú dávajú často len 24 hodín na zareagovanie. V prípade, ak ich výzvu odignorujú, majú spravodlivosť žiadať formou súdneho sporu.

Zdroje: AA, TF