Úvod Dohady TOP 6 úžasných konceptov Nexus smartfónu

TOP 6 úžasných konceptov Nexus smartfónu

4

Rodina smartfónov Nexus sa nedávno rozrástla o ďalší kus a veľa z nás zostalo sklamaných. Google spolu s Motorolou prekvapili obrovským 6-palcovým displejom a vysokou cenou. Na druhú stranu, tento smartfón ponúka iba najlepšie špecifikácie a momentálne úspešne konkuruje velikánom ako Galaxy Note 4 alebo iPhone 6 Plus. O tom svedčí aj jeho akútny nedostatok na trhu.

Nový Nexus 6 však nie je vhodný pre všetkých. Mnohých z nás odradila hlavne veľkosť zariadenia. Momentálne nevieme odhadnúť, či sa Google vráti k výrobe menších smartfónov, no snívať o tom môžeme. Pozrite si teda týchto 6 úžasných konceptov. Kto vie, možno raz nový Nexus bude vyzerať podobne.

Google Nexus P3

Mechanické QWERTY klávesnice sú už síce hudbou minulosti, no nebolo by takéto Nexus zariadenie cool? Navyše, ak by sa klávesnica dala vymeniť za herný ovládač alebo externú batériu?

1.6
1.5
1.4
1.3
1.2
1.1

 

Sony Xperia Nexus

Vyrobí Sony niekedy v budúcnosti Nexus zariadenie? Nevieme, no aspoň sa môžeme pozrieť, ako by vyzeralo. Toto je Sony Xperia Nexus s 5,2″ QHD (2560 x 1440p) displejom, Snapdragonom 810, 4 GB pamäte RAM a 4 000 mAh batériou. Vzadu má 21 pix fotoaparát zatiaľ čo vpredu sa na nás pozerá 8 Mpix senzor. Samozrejmosťou je legendárna odolnosť voči vode, ktorou je Sony známy po celom svete.

2.2
2.1

 

Google Motorola X 

Tento koncept je ešte z minulého roka a ukazuje Google verziu starej Motoroly Moto X. Zachováva pritom 4,7″ HD displej. Menším problémom je, že tento dizajn sa vôbec nezhoduje s niečím, čo by Motorola bola ochotná vyrobiť. Ďalším nesplniteľným snom je Pure View fotoaparát na zadnej strane. Práva naň totiž vlastní výhradne Microsoft. Napriek tomu by bolo fajn, ak by sme raz podobné zariadenie uvideli na pultoch obchodov.

3.4
3.3
3.2
3.1

 

Sony Nexus Compact

Všetci máme veľmi radi zmenšené verzie vlajkových lodí od Sony. Hlavne preto, že čo sa týka špecifikácií, sú takmer navlas rovnaké s ich väčšími predchodcami, no ponúkajú kompaktnejšie rozmery. Sony Nexus Compact na tomto renderi ponúka 4,3″ full HD (1920 x 1080p) displej a tenkú 6,7 mm konštrukciu spolu s odolnosťou voči vode a prachu. Ďalšie špecifikácie tiež určite patria medzi špičku.

4.1
4.2
4.3
4.4
4.5
4.6

 

Motorola Nexus Plus

Tento render Nexus smartfónu od Motoroly vyzerá takmer ako Nexus 5 z paralelného vesmíru. Mal by ponúknuť 5″ full HD displej duálne reproduktory na prednej strane zariadenia a 8,7 mm hrubé telo so zadným krytom z uhlíkových vláken. Niečo podobné, ako Motorola Droid Turbo. Ak by si minulý rok Google miesto LG vybral na zhotovenie Nexus 5 Motorolu, dopadlo by to pravdepodobne takto.

5.1
5.2
5.3
5.4
5.5
5.6
5.7

 

HTC Nexus 6

Dizajnér tohto konceptu nezverejnil žiadne špecifikácie svojho vysneného HTC Nexus smartfónu, no podľa jeho vzhľadu tipujeme, že je to dosť veľké zariadenie s tenučkými bočnými rámikmi a duálnymi prednými BoomSound reproduktormi. Celkovo vyzerá ako zjednodušená verzia HTC One M8.

6,1
6.2

[poll id=“331″]

Zdroj: P