Úvod Konkurencia Apple Štúdia preukázala, že väčšie iPhony Android fanúšikov nijako neohúrili

Štúdia preukázala, že väčšie iPhony Android fanúšikov nijako neohúrili

20

Apple si konečne uvedomil, že 4-palcové telefóny v dnešnej dobe veľkých smartfónov nestačia a tak predstavil iPhone 6 a iPhone 6 Plus. Veril pritom, že aj vďaka tomuto kroku na svoju stranu priláka fanúšikov väčších Android zariadení. To sa mu podľa najnovšej štúdie nepodarilo.

Nová anketa dôveryhodnej spoločnosti Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) totiž preukázala, že počet ľudí, ktorí prešli na iPhone z konkurenčnej platformy sa oproti minulému roku naopak znížil.

Do štúdie sa zapojilo 300 zákazníkov Apple, ktorí dotazník vyplnili medzi 18. októbrom a 4. novembrom. Z výsledkov vzišlo, že 80 percent nových majiteľov iPhonov predtým taktiež vlastnilo iPhone. Minulý rok na tú istú otázku rovnako odpovedalo len 65 percent opýtaných.

Úspech nových iPhonov sa im nedá odoprieť. Len za prvý víkend sa ich predalo vyše 10 miliónov kusov. Je však zaujímavé sledovať, či sú ľudia využívajúci Android ochotní prejsť na konkurenčnú platformu. Aj napriek predpokladom, že sa k Apple pridajú státisíce Android fanúšikov to nakoniec vyzerá tak, že z nových iPhonov boli nadšení hlavne tí, ktorí iPhone používali aj dovtedy.

[poll id=“323″]

Zdroje: CIRP, TB