Úvod Novinky Sony Xperia Z4, Z4 Ultra, Z4 Compact, Z4 Tablet: Prvé technické špecifikácie

Sony Xperia Z4, Z4 Ultra, Z4 Compact, Z4 Tablet: Prvé technické špecifikácie

30

Včera sa na internete objavili prvé informácie týkajúce sa pripravovaných modelov zariadení Sony Xperia Z4, Xperia Z4 Ultra, Xperia Z4 Compact a Xperia Z4 Tablet.

Tak, ako by ste už možno čakali, Sony Xperia Z4 bude novou vlajkovou loďou. Informácií dostupných veľa nie je, no čo vieme je to, že Sony by do nej malo zakomponovať bezdrôtové nabíjanie a že by sa v nej už nemali objaviť krytky, ktoré výrobca používa už od čias Xperia Z. Dôvodom má byť problém, pri ktorom po čase netesnia tak kvalitne, ako by mali kvôli čomu môže prísť zariadenie do styku s vodou.

Dobrou správou však je, že Sony malo údajne prísť na spôsob, ako certifikáciu IP68 dosiahnuť aj bez použitia krytiek. Okrem toho by ste sa mali pripraviť na čipset Snapdragon 810, 4 GB operačnej pamäti RAM a základný model s 32 GB vnútornou pamäťou.

Sony má pracovať aj na Xperia Z4 Ultra – obrovskom, 6,4-palcovom smartfóne. Namiesto Full HD rozlíšenia, ktoré ponúkla prvá Xperia Z Ultra by mal nový model ponúknuť Quad HD (2 560 x 1 440) panel.

Zabudnúť nemôžeme ani na Sony Xperia Z4 Compact, ktorý pri 4,6 palcoch opäť prinesie kompaktné rozmery. Namiesto HD (1 280 x 720) ho Sony údajne vybavil displejom s vyšším rozlíšením. Na zariadení tak po novom nájdete Full HD (1 920 x 1 080) displej.

Posledný kúsok informácií, ktorý máme ohľadom nových Sony zariadení dostupný sa týka Xperia Z4 tabletu. Podľa všetkého bude predstavený v rovnakom čase ako Xperia Z4 a ponúkne 10,1 palcový displej. Výrobca má údajne testovať dva displeje, jeden s rozlíšením 3 840 x 2 160 a druhý s rozlíšením 2 560 x 1 440. Momentálne sa má viac prikláňať k druhej možnosti, no rozhodnutý zatiaľ nie je. Čo sa dizajnu týka, tam by mal Xperia Z4 Tablet viac-menej kopírovať to, čo ponúka Xperia Z3 Tablet Compact a teda oveľa tenšie rámiky, než na čo sme boli zvyknutí doteraz. Dobrou správou je, že na prednej strane by sa mali nachádzať stereo reproduktory. Zariadenie bude taktiež poháňané štvorjadrovým čipsetom Snapdragon 810, 4 GB operačnej pamäti RAM a podobne ako Xperia Z4, aj Xperia Z4 tablet by mal ponúknuť 32 GB vnútornej pamäti.

Samozrejme, všetko je momentálne vo vodách špekulácií. Ak by sa to však vyplnilo, Sony bude na začiatku budúceho roka ponúkať veľmi zaujímavé zariadenia.

Zdroj: PA