Úvod Novinky Sony vraj pracuje na ultratenkých hodinkách s e-ink displejom

Sony vraj pracuje na ultratenkých hodinkách s e-ink displejom

1

Natrhu je už veľa inteligentných hodiniek, no len málo z nich malo úspech. Ide hlavne o Pebble s e-ink displejom, ktoré vydržia aj týždeň bez nabíjania. Oplatí sa tiež spomenúť Moto 360, ktoré sú obľúbené hlavne vďaka sexi dizajnu a relatívne dobrej cene.

Zdá sa, že aj ostatní výrobcovia už pochopili, že nabíjať hodinky každý večer nie je normálne. Možno aj preto Sony pracuje na ultratenkom kúsku s e-ink displejom. Teda… s niečím, čo ho aspoň pripomína.

Nový, patentovaný materiál od Sony dovoľuje, aby celý ciferník a náramok fungovali ako čiernobiely displej. Okrem vzhľadu ciferníka si teda budete môcť zmeniť aj rámik. V Sony pochopili, že ľudia prakticky nemajú dôvod na kúpu inteligentných hodiniek. Hlavne preto, že smartfón im poslúži lepšie. Preto sa snažia spraviť všetko trochu inak. Hodinky s konkurenciou nebudú zápasiť v množstve funkcií, budú však veľmi štýlové a zaujímavé.

Hodinky FES
Hodinky FES

Moment! Nepríde vám to trochu povedomé? Nedávno sme totiž informovali o japonskej startup-ovej firme, ktorá vyvíja podobný produkt: hodinky FES.

A čo vy? Vidíte zmysel v kupovaní inteligentných hodiniek?

Zdroj: AA