Úvod Novinky Android Fungujú vám SMS na Lollipope? Majitelia Nexus 4, 5 a 6 hlásia...

Fungujú vám SMS na Lollipope? Majitelia Nexus 4, 5 a 6 hlásia obrovské problémy

25

Android 5.0 Lollipop sa na prvé zariadenia dostal len nedávno, no už teraz majú vývojári z Mountain View plné ruky práce s opravovaním všetkých chýb, ktoré im ľudia nahlásili. Posledná a jedna z najväčších chýb sa týka posielania SMS správ.

Problém údajne nemajú všetci operátori. Momentálne sa hovorí o Vodafone v Belgicku, Holandsku, no problémy sa objavili už aj v Indii. Podľa všetkého má ísť o problém s kompatibilitou Android 5.0 Lollipop a jednotlivými technológiami, ktoré používajú operátori pre posielanie SMS správ.

Tí, ktorých sa chyba týka väčšinou dostanú chybový kód 38 (error code 38), pričom s prijímaním SMS správ nemajú žiaden problém. Holandský blog už Google kontaktoval a ten mu potvrdil, že o probléme vedia a aktívne sa ho snažia vyriešiť. Fakt, že sa chyba objavila aj na Nexus 6 len potvrdzuje, že na vine je Android 5.0 Lollipop.

Ak vám nefungujú SMS správy, vedzte, že hlavičky v Google na tom makajú tak rýchlo, ako sa len dá. Zatiaľ sa však budete musieť uspokojiť s inou formou komunikácie.

Zdroj: PA