Úvod Novinky Sharp má displej s hustotou pixelov až 736 ppi

Sharp má displej s hustotou pixelov až 736 ppi

8

QuadHD displeje sa pomaly ale isto začali usídľovať vo väčšine vlajkových lodí, pričom prvé zariadenie na našom trhu s takýmto displejom bolo LG G3.

Ten má hodnotu ppi, počet pixelov na palec, na úrovni 534 čo definuje naozaj veľmi jemné zobrazovacie schopnosti. Na vrchole rebríčka súčasných smartfónov sa nachádza vylepšená verzia známeho smartfónu Samsung Galaxy S5 LTE – A s hustotou až 576 ppi.

Len nedávno sa objavili špekulácie, že výrobca Sharp má vyvíjať 5,5-palcový 4K IGZO LCD displej s rozlíšením 2160 x 4096 pixelov, čo by znamenalo extrémnu hustotu pixelov na úrovni 842 ppi.

Tieto informácie sa nepotvrdili, no Sharp predviedol displej, ktorý si zaslúži nemenej pozornosti. Jeho veľkosť je iba 4,1 palca, ponúka rozlíšenie 1600 x 2560 pixelov s hustotou 736 pixelov na palec.

3

Samozrejme sa ešte nejedná o finálny komerčný produkt ale spoločnosť uviedla, že prvé vzorky pre výrobcov by mali byť pripravené v priebehu budúceho roka 2015.

Závody v „pixelovom“ zbrojení tak veselo pokračujú a uvidíme, aké až jemné zobrazenie sa takýmto výrobcom podarí v budúcom roku dosiahnuť.

zdroj: PhoneArena