Úvod Výrobcovia Nokia Šéf dizajnu Nokie o novom tablete: Len veľmi málo produktov je takto...

Šéf dizajnu Nokie o novom tablete: Len veľmi málo produktov je takto kvalitných

4

Zatiaľ čo sa divízia zodpovedná za výrobu telefónov už dávno schováva pod krídlami Microsoftu, stará Nokia ešte žije. Ich hlavným príjmom sú zariadenia pre telekomunikáciu, no to neznamená, že spoločnosť neplánuje uspieť aj s inými produktami.

Nokia nás včera prekvapila svojim novým tabletom, ktorý beží na čistom Android 5.0 Lollipop, na ktorý nainštalovali len svoj Z Launcher. Volá sa N1 a dostupný bude vo februári najskôr v Číne, neskôr aj v ďalších krajinách.

Krátko po predstavení zariadenia Nokia zverejnila video rozhovoru so šéfom dizajnu spoločnosti, Axelom Meyerom. Podľa neho bolo hlavou úlohou zbaviť sa všetkého, čo nebolo potrebné, vďaka čomu je zariadenia oveľa jednoduchšie a príjemnejšie pre používanie.

Axel Meyer ďalej tvrdí, že N1 „nie je bežný produkt,“ a že vo svete „nie je veľa zariadení, ktoré by boli až tak kvalitné,“ no konečné slovo budú mať tak či tak zákazníci.

Nokia N1 je Android tablet, ktorý je vyrobený z hliníka. Jeho rozmery sú 200,7 x 138,6 x 6,9 milimetra a váži 318 gramov, vďaka čomu je ľahší a tenší než jeho rival, iPad mini 3 od Apple. Tablet ponúka 7,9-palcový displej s rozlíšením 2 048 x 1 536, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, 5 Mpx predný fotoaparát, 8 Mpx zadný fotoaparát, 64-bitový procesor Intel Atom Z3580 disponujúci štyrmi jadrami o takte 2.3 GHz, 2 GB operačnej pamäti RAM, 32 GB vnútornej pamäti a 5 300 mAh batériu.

Zdroj: PA