Úvod Novinky Samsung a Xiaomi vybavia svoje zariadenia ultra rýchlou pamäťou. Dáta prenesie rýchlosťou...

Samsung a Xiaomi vybavia svoje zariadenia ultra rýchlou pamäťou. Dáta prenesie rýchlosťou 1.2 GB/s

3

Kórejský web ETNews včera informoval o tom, že juhokórejský gigant Samsung Electronics pracuje na extrémne rýchlej vnútornej pamäti UFS 2.0 NAND, ktorou chce vybaviť svoje nové vlajkové lode. Predpokladá sa, že táto vnútorná, resp. flash pamäť má byť určená pre Galaxy S6. Dáta dokáže prenášať rýchlosťou do 1.2 GB/s.

Smartfóny, ktoré využívajú technológiu eMMC NAND už teraz dokážu dosiahnuť prenosových rýchlostí až do 400 MB/s, nová pamäť UFS 2.0 NAND je tak oveľa rýchlejšia. UFS (Universal Flash Stoage) spája SSD s energeticky úspornou MMC kartou. Smartfónu tak ponúkne rýchlosti, ktoré môže využiť pre ukladanie videa s extrémne vysokým rozlíšením. V porovnaní s eMMC 5.0 má byť spotreba energie UFS približne polovičná.

Ďalšia spoločnosť, ktorá si na technológiu UFS brúsi zuby nie je nikto iný ako Xiaomi. Presné plány čínskeho výrobcu momentálne známe nie sú, no využiť ju má v modeloch, ktoré predstaví už budúci rok.

Zdroje tvrdia, že Samsung má nahradiť SD a microSD karty riešeniami, ktoré budú založené práve na technológii UFS.

V rozhovore pre server ETNews hovorca Samsungu potvrdil, že UFS začnú využívať vo vlajkových lodiach a to už od budúceho roku. Finálne špecifikácie vlajkových lodí výrobca zatiaľ neupresnil, takže Galaxy S6 momentálne prechádza podrobnými testami.

Ak viete po anglicky, pozrite si video v nižšie vysvetľujúce rozdiel medzi UFS a eMMC.

Zdroj: PA, ETN