Úvod Novinky Vedenie Samsungu vraj čakajú zmeny! Na vine majú byť zlé výsledky

Vedenie Samsungu vraj čakajú zmeny! Na vine majú byť zlé výsledky

2
J.K. Shin (zdroj: engadget.com)

Neočakávané obchodné výsledky pravdepodobne spôsobia zmeny vo vrcholových manažérskych kruhoch kórejského giganta. Klesajúci záujem o smartfóny so značkou Samsung by mohol stáť súčasného šéfa mobilnej divízie celkom lukratívne miestečko.

Čo môže spraviť jeden z najväčších výrobcov, keď začne byť záujem spotrebiteľov o jeho produkty nižší, ako bol pred rokom? Jednou z efektívnych možností je buď výmena personálu, alebo rovno razantná reštrukturalizácia. To podľa dostupných informácií z kuloárov čaká v blízkej budúcnosti aj Samsung.

Bližšie nešpecifikované zdroje prezradili, že v rámci očakávaných zmien v spoločnosti môže J.K. Shin prísť o titul CEO. Ten má pod sebou divíziu, ktorá sa zaoberá vývojom, výrobou a predajom mobilných telefónov či tabletov. S predajom sa jej však poslednú dobu príliš nedarí, teda aspoň nie tak, ako pôvodne predpokladali.

Informoval spravodajský web The Wall Street Journal.

S neustále klesajúcim podielom na trhu so smartfónmi dosiahli zárobky spoločnosti Samsung za tretí štvrťrok až o 60% menšie výsledky, ako zárobky z rovnakého obdobia prechádzajúceho roka. V prípade mobilnej divízie ide dokonca až o viac ako 70% pokles profitu.

Nízke predaje mobilných zariadení má na svedomí aj súčasná vlajková ľod Galaxy S5, ktorej sa pri porovnaní s výhľadom do budúcnosti predalo o približne 40% kusov menej. V rovnakom období – počas minulého roka – dokázala spoločnosť predať okolo 16 miliónov kusov Galaxy S4, v prípade tohtoročnej generácie hovoria iba o 12-tich miliónoch.

Voľného manažérskeho fleku by sa mal podľa predbežných špekulácií ujať šéf divízie s biznisom na trhu s TV a domácimi spotrebičmi, B.K. Yoon, čo môže následne spôsobiť hlbšie prepojenie dvoch čoraz-viac príbuzných oddelení kórejskej spoločnosti.

Zdroj: wsj.com via phonearena.com