Úvod Konkurencia Apple Samsung má Apple začať dodávať väčší počet súčiastok pre výrobu iPhone 6

Samsung má Apple začať dodávať väčší počet súčiastok pre výrobu iPhone 6

17

Vzťahy medzi dvomi gigantmi v mobilnom svete, Apple a Samsungom, sú prinajmenšom čudné. Na jednej strane medzi sebou súperia a súdia sa o zaoblené rohy na ikonkách a na druhej strane medzi nimi priam prekvitá obchod. Samsung vyrobil väčšinu čipov pre iPhony a zdá sa, že toho začne vyrábať oveľa viac.

Podľa všetkého sa Apple po ročnej prestávke opäť vráti k Samsungu a momentálneho výrobcu procesorov A8 a A8+ (TSMC) pošle kade ľahšie. Už minulý rok tiež medzi kórejskou a americkou firmou prebiehali rokovania ohľadom LED blesku na prisvetľovanie počas fotenia v tme. Dohoda nakoniec nebola uzavretá, obe strany sa totiž nedohodli na cene. Momentálne teda Apple využíva TLC NAND flash-ky od Toshiby, ktoré vraj na mnohých 128 GB modeloch spôsobujú problémy.

Zdá sa, že nové iPhony v sebe budú ukrývať aj DRAM pamäť od Samsungu. Okrem toho možno Samsung vyrobí aj časť komunikačných čipov. Nakoniec, očakáva sa tiež, že Samsung dodá Apple procesory pre Apple Watch, ktoré by mali byť predstavené na Valentína 2015.

Zdroj: PA