Úvod Novinky Qualcomm spustil predaj smartfónu a tabletu so Snapdragon 810. Jeho vybavenie nemá...

Qualcomm spustil predaj smartfónu a tabletu so Snapdragon 810. Jeho vybavenie nemá konkurenciu!

9

Qualcomm začal predávať referenčný smartfón a tablet, na ktorých palube sa nachádza najnovší Snapdragon 810. Jedná sa o nadštandardne vybavené zariadenia, ktoré sú dostupné u kanadského predajcu Intrinsyc.

V žiadnom prípade sa nejedná o lacné záležitosti. Referenčný smartfón sa začal predávať za 799 dolárov, pričom na jeho palube nájdete 64-bitový Qualcomm Snapdragon 810 s osemjadrovým procesorom a grafický čip Adreno 430. Okrem toho v ňom nájdete aj 4 GB operačnej pamäti LP-DDR4 RAM (prvýkrát v zariadení, ktoré si môžete kúpiť), 32 GB rozšíriteľnej pamäti a 6,2-palcový displej s rozlíšením 2 560 x 1 600 pixelov.

Na jeho zadnej strane sa nachádza 13 Mpx fotoaparát, schopný natáčať 4K video, zatiaľ čo na prednej strane sa nachádza 4 Mpx senzor schopný natáčať 1080p video. V zariadení je celkom osem vstavaných mikrofónov. Nadpriemernú výbavu zakončujú senzory, ako napríklad snímač odtlačkov prstov či teplomer a vlhkomer.

Zariadenie poháňa 3 020 mAh batéria s technológiou Qualcomm Quick Charge 2.0 a „najnovšia dostupná verzia Android OS,“ ktorá je momentálne na trhu.

qualcomm-tablet-snapdragon-810

Čo sa týka tabletu, ten stojí slušných 999 dolárov a ponúka rovnaký čipset, ako aj rovnako veľa RAM. Okrem toho však disponuje 10,1-palcovým 4K displejom (3 840 x 2 160) a 64 GB rozšíriteľnou pamäťou.

Na zadnej strane sa nachádza 13 Mpx fotoaparát schopný natáčať 4K video rýchlosťou 60 snímok za sekundu, zatiaľ čo prednú stranu zdobí 4 Mpx senzor. V zariadení sa okrem toho nachádza aj dvojica tzv. 3D IR fotoaparátov.

qualcomm-tablet-snapdragon-810-2

Na tablete sa nachádzajú rovnaké senzory, ako v prípade smartfónu. Celú šou poháňa 7 560 mAh batéria.

Smartfón, ako aj tablet, sa začnú predávať počas decembra, pričom, ako už možno tušíte, nie sú určené pre bežných zákazníkov. Jedná sa o referenčné platformy pre vývojárov, ktorí vďaka nim budú môcť vyladiť svoje aplikácie, hry, príslušenstvá a ďalšie produkty. Vyzerá to však tak, že rok 2015 bude poriadne zaujímavý.

Zdroje: Q, GA