Úvod Výrobcovia Google Prekvapenie! Nexus 6 predsa len má skrytú notifikačnú LED diódu

Prekvapenie! Nexus 6 predsa len má skrytú notifikačnú LED diódu

3

Notifikačné LED diódy boli kedysi veľkým hitom, no v poslednom čase sú na ústupe.

Nahrádzané sú oveľa sofistikovanejšími riešeniami ako napríklad tzv. aktívnym displejom*, nehovoriac o inteligentných hodinkách, ktoré vám notifikácie doručia cez bluetooth priamo na zápästie. Napriek tomu je vždy príjemné mať na svojom novom high-end telefóne aj toto malé svetielko.

Keď bol predstavený Nexus 6, o žiadnej dióde sme nevedeli. Google aj Motorola úplne zamlčali existenciu tohto hardvéru. Dokonca ju nenájdete, ani keď sa pozriete na okraje displeja a hľadáte pritom malý krúžok, ktorý by indikoval jej prítomnosť.

Napriek tomu, nový Nexus notifikačnú LED-ku má. Navyše nie obyčajnú. Môžete ju totiž rozsvietiť v akejkoľvek farbe. Je ukrytá za horným reproduktorom. Prístup k nej však momentálne vyžaduje root telefónu. Oceňujeme teda, že Google do svojho telefónu zahrnul aj tento kus hardvéru, nerozumieme však, prečo nakoniec nedovolil jeho využitie. Dúfame, že s ďalšími verziami nového Androidu 5.0 Lollipop sa to zmení.

*Aktívny displej rozsvieti len niekoľko pixelov, ktoré zobrazia príslušnú notifikáciu. Jedná sa o energeticky úsporné riešenie využívané na niektorých smartfónoch s AMOLED displejmi.

[poll id=“328″]

Zdroj: PN