Úvod Novinky O2: Medziročne sme narástli o 11%, naše služby využíva už 1,638 miliónov...

O2: Medziročne sme narástli o 11%, naše služby využíva už 1,638 miliónov ľudí

1

Najmenší mobilný operátor na Slovensku, O2, práve zverejnil svoje finančné výsledky za tretí štvrťrok 2014. Počas prvých troch kvartálov pritom zaznamenal výnosy vo výške 160,7 miliónov eur, čo je medziročne 3,7-percentný nárast.

K 30. septembru vzrástla zákaznícka báza spoločnosti medziročne o 11,3 percent, na 1,638 miliónov zákazníkov. O2 sa podarilo v prvých troch štvrťrokoch tohto roku dosiahnuť kladný prevádzkový zisk pred odpismi a amortizáciou (OIBDA), ktorý oproti vlaňajšku vzrástol o 4,1%.

Tretí kvartál sme venovali intenzívnym prípravám na budovanie 4G a rozširovanie pokrytia 3G siete. Už v decembri spustíme 4G v dvoch najväčších mestách – v Bratislave a v Košiciach a následne podľa plánov, ktoré sme na jeseň zverejnili budeme postupne pokrývať 4G sieťou do konca roka 2015 polovicu populácie Slovenska. Aj naďalej je však pre nás prioritné pokračovanie pokrývania vlastnou 3G sieťou, ktorá bude v apríli budúceho roka prístupná už pre 65 % populácie SR. Pokračovanie v stratégii vysoko prozákazníckej orientácie a férového prístupu k zákazníkovi nám okrem najvyššej zákazníckej spokojnosti a lojality na trhu priniesla aj viac ako 11% nárast zákazníckej bázy“  uviedol Martin Vlček, generálny riaditeľ spoločnosti O2.

Priemerný mesačný výnos na zákazníka (ARPU) predplatených služieb predstavoval za tretí štvrťrok 6,1€, ARPU pri zákazníkoch platiacich na základe faktúry dosiahol 13,3€. O2 od začiatku roka zaznamenalo čistý nárast zákazníckej bázy o vyše 98,5 tisíc. Počet zákazníkov fakturovacích služieb sa tak vyšplhal na takmer 840 tisíc, zatiaľ čo počet zákazníkov predplatených služieb medziročne vzrástol o 9% na 798 tisíc.

[poll id=“320″]