Úvod Aplikácie NÁVOD: Vypnite si funkciu „videné“ v aplikácii WhatsApp

NÁVOD: Vypnite si funkciu „videné“ v aplikácii WhatsApp

0

Ak ste si v nedávnej dobe zaktualizovali komunikačnú aplikáciu WhatsApp, určite ste v jej používateľskom rozhraní, respektíve v chatovacích oknách spozorovali novinku.

Jedná sa o tzv. dve fajky, ktoré symbolizujú doručenie správy adresátovi, a ktoré sa po novom zafarbia na modro. To znamená jedinú vec a to, že dotyčný adresát správu videl a teda prečítal.

Ak nechcete odpísať, na výhovorky typu „nevšimol som si správu“, „vybila sa mi baterka“, „telefón som mal v aute“ a podobne vám už nikto neskočí.

Existuje však jednoduchá možnosť ako túto funkciu modrých fajok vypnúť a vy budete mať zase svoje súkromie pevnejšie v rukách.

Najskôr budete potrebovať aplikáciu WhatsApp vo verzii 2.11.444.

Keďže sa zatiaľ nenachádza v obchode Google Play, stiahnuť si ju budete musieť z oficiálnych stránok aplikácie tu: whatsapp.com/android. Do zariadenia sa vám stiahne .apk súbor aplikácie a ten nainštalujete.

Následne prejdete v aplikácii do nastavení na položku „konto“ ďalej na „súkromie“ a tam odznačíte možnosť „Read receipts“.

Screenshot_2014-11-17-00-27-04 Screenshot_2014-11-17-00-27-27 (1)

Teraz už žiadny z vašich kontaktov neuvidí, či ste si správu prečítali ale platí to aj naopak. Vy takisto pri odoslaných správach neuvidíte, či daný kontakt správu čítal.

Pri hromadných konverzáciach funkcia pochopiteľne nefunguje. Ak v skupinovom chate všetci užívatelia správu uvidia, fajky sa zafarbia na modro.

zdroj: PA