Úvod Konkurencia Apple Medzi najlepších predajcov smartfónov patrí LG, Samsung aj Apple

Medzi najlepších predajcov smartfónov patrí LG, Samsung aj Apple

13
Ilustračné foto (zdroj: wikimedia.org)

Výskum prezradil, že medzi TOP 10 výrobcov smartfónov sa za posledné mesiace zaradilo rovno päť čínskych spoločností. Prvé tri priečky však aj napriek tomu patria známej super-ťažkej váhe z Kórei a USA; Čína by ale pri zachovaní súčasného tempa rastu mohla v nadchádzajúcich mesiacoch poriadne prekvapiť. 

Renomovaný web Digitimes zverejnil rebríček najlepších výrobcov inteligentných mobilných telefónov za tretí štvrť-rok tohto roka. Výsledky predstavujú záver vlastného výskumu, ktorý čerpal dáta zo zverejnených oznámení obchodných výsledkov jednotlivých spoločností a taktiež z informácií od dodávateľského reťazca.

Štvrtá, piatá a siedma pozícia v TOP 10 patrí Huawei, Xiaomi a Lenovo; prvé tri Samsungu, Apple a taktiež kórejskému LG.

Spoločnosť Samsung by mohla vďaka klesajúcemu záujmu o produkty v blízkej budúcnosti o pár priečok klesnúť. Nedávno dokonca prezradila, že plánuje zredukovať množstvo modelov ponúkaných smartfónov na mierne užší počet. V kuloároch sa objavila zase zmienka o pripravovanej reštrukturalizácii či dôležitej personálnej zmene vo vedení.

Štvrtý štvrť-rok bude podľa predbežných analýz veľmi silný práve pre Apple, nakoľko očakávajú analytici počas tohto časového obdobia až cez 70 miliónov predaných kusov iPhonov; obrovský záujem poklesne o pár desiatok percent podľa všetkého až v januári.

Digitimes.com ďalej prezradil aj očakávaný objem dodávok smartfónov. Ten by mal v roku 2014 dokopy obsahovať okolo 1,2 miliardy kusov; výhľad na rok 2015 pritom ale predpovedá až takmer 22% nárast na 1,5 miliardy kusov.

Vlastníte smartfón s niektorou z týchto značiek? Ste spokojní?

Zdroj: digitimes.com via phonearena.com