Úvod Novinky Intel spojí mobilnú a PC divíziu: Chce vytvoriť výkonnejšie a úspornejšie čipy

Intel spojí mobilnú a PC divíziu: Chce vytvoriť výkonnejšie a úspornejšie čipy

0

Len pred niekoľkými dňami na svetlo sveta vyplávali informácie o tom, že mobilná divízia Intelu len za dva roky stratila viac ako 7 miliárd dolárov. Sedem. Miliárd. Určite vás teda neprekvapí rozhodnutie zjednotiť mobilnú aj PC divíziu a sústrediť sa tak na niečo, čo Intelu ide oveľa, oveľa lepšie. Navrhnutie a výrobu PC čipov s vyšším výkonom a nižšou spotrebou.

Hovorca Intelu, Chuck Mulloy, sa vyjadril nasledovne: „Medzera, ktorá je medzi čipmi určenými pre PC, tablety, phablety a telefóny je čoraz užšia. Našim cieľom bude zrýchlenie implementácie a vytvorenie úspornosti, aby sme mohli napredovať ešte rýchlejšie. Novú divíziu bude riadiť Kirk Skaugen, človek, ktorý má momentálne pod palcom divíziu s PC čipmi. Riaditeľ divízie, ktorá bola doteraz zameraná na mobilné čipy, Hermann Eul, mu s prechodom pomôže, no ešte pred letom 2015 mu bude priradená iná pozícia.

Od intelu sa očakáva, že tento rok predá 40 miliónov procesorov pre tablety. Je to však z toho dôvodu, že výrobcom zariadení platí za to, aby používali jeho čipy. Aj kvôli tomu aj naďalej stráca veľa peňazí.

Zdroje: B, PA