Úvod Výrobcovia Huawei Huawei sa s tým nemazná: Chystá niekoľko vlajkových lodí, budú mať 2K...

Huawei sa s tým nemazná: Chystá niekoľko vlajkových lodí, budú mať 2K displeje a 4 GB RAM!

16

Výrobcovia Android smartfónov opäť pritlačili na pílu a svoje chystané telefóny začínajú vybavovať neuveriteľnými špecifikáciami. Serveru Phone Arena sa podarilo získať informácie o chystaných vlajkových lodiach čínskeho výrobcu, Huawei.

Jedná sa o nástupcu Mate7, ktorý sa podľa informácií bude nazývať Ascend Mate8. Bežať by mal na novom čipsete Kirin 930 a ponúknuť by mal 2K displej. Dostupný bude budúcu jeseň za slušných 415 eur.

To však nie je jediné zariadenie s 2K displejom, na ktorom Huawei pracuje. V ich plánoch sa totiž objavil aj Ascend D8, ktorý má ponúknuť 5,5-palcový displej s rovnako vysokým rozlíšením. Jednať by sa pritom malo o absolútne najvýkonnejší smartfón, ktorý Huawei budúci rok predstaví. Pood kapotou by sa mal nachádzať zatiaľ nepredstavený čip Kirin 950 postavený na 64-bitovej architektúre, 4 GB operačnej pamäti RAM a 64 GB vnútornej pamäti. Spoločnosť by ho mala predstaviť už v máji v prepočte za 511 eur.

Huawei Ascend P8, ktorý bude nástupcom obľúbeného modelu Ascend P7, bude predstavený už na CES 2015 v januári. Vyzerá to tak, že ponúkne 5-palcový 1080p displej, rovnaký čipset Kirin 930, 3 GB RAM a stáť by mal niečo vyše 300€.

Neskôr od Huawei môžeme očakávať Ascend 5, 5X, 7 a 7X s 5, alebo 5,5-palcovými HD alebo Full HD displejmi. Stáť budú v rozmedzí od 73€ za Ascend 5 do 204€ za Ascend 7X. Huawei si tak pre nás pripravil veľmi sľubnú ponuku.

huawei-plany

Zdroj: PA