Úvod Dohady HTC predstaví ďalší rok svoj nový tablet

HTC predstaví ďalší rok svoj nový tablet

0
HTC Google Nexus 9

Tablety so značkou High Tech Computer nezaznamenali príliš veľký úspech. S nedávno predstaveným Nexus 9, ktorý taiwanská spoločnosť zhotovila v spolupráci s inžiniermi z Google, by sa však malo všetko zmeniť. Nadobudnuté know-how by tak chcela ďalej využiť i pri nových zariadeniach. 

Podľa informácií z webu Focus Taiwan má HTC v pláne predstaviť svoj vlastný tablet, a to v priebehu následujúceho roka. Údajne to už potvrdila aj šéfka financií taiwanského výrobcu, CFO Chang Chia-lin.

Nový HTC tablet by však pravdepodobne do kategórie lacných produktov nezapadol. Trh s cenovkami pod 200 amerických dolárov nie vraj príliš výnosným miestom.

To nie je výnosný trh,“ prezradil o cenách tabletov pod NT$5,000 (v prepočte zhruba 164 dolárov) Jack Tong z HTC North Asia pre CNA. „Momentálne sa nachádza trošku priestoru pre rast a produktovú diferenciáciu v najvyššom a strednom tabletovom segmente.

Jack Tong na tlačovej konferencii v Taipei ďalej uviedol, že tabletovú pozíciu 7-palcových kúskov oslabili smartfónych s veľkými displejmi.

HTC a Google uviedli spoločne na trh Nexus 9 s Android 5.0 Lollipop, ktorý už v redakcii začíname pomaličky testovať.

Zdroj: focustaiwan.tw via phonearena.com