Úvod Smartphony Dohady Analytik: Predpokladáme, že Galaxy S6 ponúkne zahnutý displej po oboch stranách

Analytik: Predpokladáme, že Galaxy S6 ponúkne zahnutý displej po oboch stranách

25
Koncept Samsung Galaxy S6

Len nedávno sme sa dozvedeli, že má Samsung s dizajnom nového Galaxy S6 začať od nuly. Podľa všetkého sa tak budúcoročná vlajková loď nebude podobať na tie, ktoré predstavili doteraz.

Projekt, ktorý nesie prívlastok „Zero,“ čím iteruje, že celý dizajn zariadenia prekope od základov má byť najväčším upgradom radu Galaxy vôbec. Až doteraz sme nevedeli, ako vážne to Samsung myslí, no podľa slov jedného z analytikov sa môžeme pripraviť na poriadny rozdiel.

galaxy-note-edgeSamsung má podľa neho zvažovať využitie ohnutého displeja po oboch stranách. Pre porovnanie, nový Galaxy Note Edge má displej zapnutý len na pravom boku predného panelu.

Jerry Kang, seniorský analytik v spoločnosti IHD Technology sa na konferencii IHS Display vyjadril nasledovne: „Budúcoročný Galaxy S6 bude predstavený s tzv. „dual-edged“ displejom, ktorý bude ohnutý na pravej aj ľavej strane.“ To však nie je všetko, zdroje dokonca tvrdia, že presne takto mal podľa prvotných plánov vyzerať Galaxy Note Edge, no Samsung sa nakoniec rozhodol ohnutý displej využiť len na pravej strane telefónu.

„Project Zero“ od Samsungu zatiaľ vyzerá viac než zaujímavo. Podľa všetkého by mal tento smartfón ponúknuť Quad HD displej, štvorjadrový čipset Snapdragon 810, 16 alebo 20 Mpx zadný senzor s optickou stabilizáciou obrazu a 5 Mpx predný senzor. Ohnutý displej sa skloňoval aj pri modeli Galaxy Note 5, čo by mohlo znamenať, že rok 2015 bude pre tento typ zobrazovacích panelov zlomový (ba dum tss).

Samsung má toho pre svojich fanúšikov prichystaného oveľa veľa. Len včera sme vás informovali o novom 5,9-palcovom Ultra HD Super AMOLED displeji, ktorý má byť určený pre Galaxy Note 5. Jeho vysoké rozlíšenie budúcim majiteľom prinesie zobrazovaciu jednotku s pixelovou hustotou vyše 700 pixelov na palec (ppi).

Čo hovoríte na to, ako sa zatiaľ formuje nová vlajková loď od Samsungu? Páči sa vám táto relatívne futuristická predstava smartfónu so zahnutým displejom? Dajte nám vedieť v diskusii nižšie.

Zdroje: PA, KH, G4G