Úvod Novinky Galaxy S5 sa predalo o 40 percent menej, než Samsung očakával

Galaxy S5 sa predalo o 40 percent menej, než Samsung očakával

4

Nová správa zo servera The Wall Street Journal tvrdí, že vlajkovej lodi Samsungu, Galaxy S5, sa nedarilo tak, ako sa od nej očakávalo. Podľa posledných informácií sa jej za prvé tri mesiace malo predať približne 12 miliónov kusov. To je približne o 40 percent menej, než Samsung očakával.

Predaje sa mali v Číne, ako jednom z najstrategickejších trhov spomaliť o 50%, pričom jediný trh, na ktorom aj naďalej stúpajú je USA. Samsung predáva najviac zariadení práve v Spojených štátoch.

Samsung to teda podľa všetkého poriadne prepískol, čo sa snažil uhasiť väčším dôrazom na marketing, kam nalial väčší objem peňazí. Zbaviť sa tak chcel čo najväčšieho počtu kusov smartfónov, ktoré mu zaberali miesto v jeho fabrikách. Len minulý týždeň sme sa dozvedeli, že spoločnosť plánuje zmenu v tom, aké a koľko modelov bude predávať.

Ohľadom Samsungu sme vám priniesli aj ďalšie novinky. Tie sa týkajú terajšieho šéfa mobilnej divízie, JK Shina. Ten má údajne na poste šéfa skončiť, pričom vymeniť by ho mal šéf TV a spotrebičov. Tieto dohady však v žiadnom prípade nie sú overené.

Samsung všetky dohady a špekulácie odmietol komentovať.

Zdroje: WSJ, TV