Úvod Novinky Galaxy S5 sa predalo o 4 milióny kusov menej, než jej predchodcu

Galaxy S5 sa predalo o 4 milióny kusov menej, než jej predchodcu

3

Nedávno sme vás informovali o tom, že Samsung Galaxy S5 bol pre firmu obrovský sklamaním. Vtedy sme však ešte nevedeli, aké zlé to presne bolo. Iste, 50% prepad v Ćíne musel byť bolestivý, no v USA si Samsung polepšil.

Že Galaxy S5 nenapĺňa očakávania bolo jasné už v júli. Analytici vyhlásili, že sa Galaxy S5 sa predalo o štyri milióny kusov menej, než minulý rok Galaxy S4. Pritom Samsung očakával 20% nárast predajov. Teraz sa mu v skladoch povaľuje obrovské množstvo nepredaných zásob. Nepomohol ani väčší obnos peňazí investovaných na reklamy (Samsung okrem iného prerobil celý jeden terminál Londýnskeho letiska Heathrow).

Firma momentálne plánuje veľké zmeny. V prvom rade chce o 25 – 30% obmedziť počet nových modelov. Zaniknú teda niektoré menej populárne rady zariadení. Spoločnosť tiež pravdepodobne siahne po lepších materiáloch a po rokoch opustí plastové konštrukcie. Ako sme informovali, kompletnou zmenou by mal prejsť aj dizajn nových zariadení a je celkom možné, že šéfa mobilnej divízie J. K. Shina na poste vymení riaditeľ výroby TV a domácich spotrebičov B. K. Yoon.

Podľa našej ankety by však Samsung mal spraviť ešte jednu vec. Prepracovať svoju nadstavbu TouchWiz, ktorú biektorí naši čitatelia opísali ako „škaredý zalagovaný systém“.

Prvé lastovičky ktoré sľubujú zmenu môžeme vidieť už teraz v A-rade Samsung smartfónov.

Zdroje: GA, WSJ