Úvod Novinky Samsung Galaxy S3 získal vďaka šikovným vývojárom Android 5.0 Lollipop

Samsung Galaxy S3 získal vďaka šikovným vývojárom Android 5.0 Lollipop

35

Verte či nie, Galaxy S3 bol pred dvomi rokmi jedno z najvýkonnejších a najvybavenejších zariadení na trhu. Ponúkal nekompromisné špecifikácie, výborný displej, funkcie, aké sme na Android zariadeniach dovtedy nevideli a oveľa viac.

Dva roky pre nás nie je veľmi dlhá doba, no vo svete smartfónov je to ako večnosť. Samsung Galaxy S3 sa v technologických kruhoch preslávil aj tým, že je z neho jedno z najflexibilnejších zariadení vôbec. Rôzne verzie ROM naň vychádzajú prakticky denne, čo je pre jeho fanúšikov skvelá správa, keďže Samsung s medzinárodnou verziou – čo sa aktualizácií týka – viac menej skončil.

Na vine majú byť jeho špecifikácie. Samsung si myslí, že 1 GB RAM pre Android 4.4 KitKat s Touchwizom jednoducho nestačí. Vývojári po celom svete toto tvrdenie kategoricky odmietajú, čoho dôkazom je aj najnovšia ROM.

Tentokrát sa jeho majitelia môžu pripraviť na poriadnu lahôdku. Pre Galaxy S3 totiž pripravili port najnovšieho Android 5.0 Lollipop (AOSP).

Inštalovať novinku odporúčame len tým, ktorí s tým už majú nejaké skúsenosti. Inštalácia prirodzene vyžaduje root. Keďže sa jedná o alpha verziu, očakávajte chyby, medzi ktoré patrí nefungujúci fotoaparát, senzory, interná a externá pamäť, Wi-Fi, GPS a dokonca aj schopnosť vypnúť a zapnúť displej. Momentálne to teda nie je niečo, do čoho by ste sa mali púšťať. Vývojár s prezývkou arter97 na tom maká deň a noc a tak by sa už čoskoro mali objaviť verzie s oveľa menším počtom funkcií, ktoré nefungujú.

Vďaka za tip, Pavol!

Zdroje: AA, XDA