Úvod Novinky Google FOTO: iFixit rozobral Nexus 6. Zistili, že sa dá relatívne ľahko opraviť

FOTO: iFixit rozobral Nexus 6. Zistili, že sa dá relatívne ľahko opraviť

1

Aj napriek pokazenému spusteniu predaja, pri ktorom sa medzi zákazníkov jednoducho nedostal dostatočný počet kusov je nutné uznať, že Nexus 6 je poriadne delo. Nie len, že ponúka úplne čistý a najnovší Android 5.0 Lollipop, ale pod jeho kapotou sa nachádzajú tie najvýkonnejšie špecifikácie, ktoré boli v čase jeho výroby dostupné.

Mnohých z vás, ako už dobre vieme, preto zaujíma, ako to vyzerá v jeho vnútri. Práve o to sa postarali technici zo spoločnosti iFixit, ktorý už tradične rozoberajú takmer všetky známejšie vlajkové lode. Na konci rozobratia každému zo zariadení udelia skóre podľa toho, aké ľahká, resp. náročná by bola ich oprava.

Čo vás poteší je fakt, že Nexus 6 by sa v prípade katastrofy mal dať jednoducho opraviť. V jeho konštrukcii Motorola využila celkom štandardné skrutky a podstatne menej lepidla, než ostatní výrobcovia. Aj napriek tomu sa v ňom nachádza niekoľko komponentov, ktorých oprava až tak jednoduchá nie je. Jedná sa o slot pre SIM kartu, vibračnú jednotku a ďalšie komponenty, ktoré sú pripevnené priamo k matičnej doske. iFixit na konci testu Nexus 6 udelili skóre 7 z 10.

Fotografie z rozoberanie nájdete nižšie.

google-nexus-6-rozoberenie-1
google-nexus-6-rozoberenie-2
google-nexus-6-rozoberenie-3
google-nexus-6-rozoberenie-4
google-nexus-6-rozoberenie-5
google-nexus-6-rozoberenie-6
google-nexus-6-rozoberenie-7
google-nexus-6-rozoberenie-8
google-nexus-6-rozoberenie-9
google-nexus-6-rozoberenie-10
google-nexus-6-rozoberenie-11
google-nexus-6-rozoberenie-12
google-nexus-6-rozoberenie-13
google-nexus-6-rozoberenie-14
google-nexus-6-rozoberenie-15
google-nexus-6-rozoberenie-16
google-nexus-6-rozoberenie-18
Zdroje: iF, PA