Úvod Novinky Google EÚ možno donúti rozdelenie služieb Google. Nepáči sa jej, že je úspešný

EÚ možno donúti rozdelenie služieb Google. Nepáči sa jej, že je úspešný

22

Google a Európa sa nemajú dvakrát v láske. Pred niekoľkými mesiacmi mu totiž Európska Únia prikázala implementáciu tzv. „práva byť zabudnutý,“ ktoré ľuďom umožňuje požiadanie na vymazanie obsahu z vyhľadávača, ktoré sa ich týka.

Google na tieto podnety musí zareagovať. Teraz má Európsky parlament nový nápad, ako Google uškodiť ešte viac. Podrobnosti priniesol server Financial Times.

Google je podľa nich príliš veľký a mocný a práve to bude ich hlavným argumentom. Financial Times poznamenal, že túto propagandu proti Google vedú nemeckí poslanci, ktorých je v parlamente najviac a ktorí spoločnosť často kritizujú. Ich hlavným cieľom je donútenie Google zobrazovania neutrálnych výsledkov vyhľadávania.

Docieliť by to mali rozdelením časti Google, ktorá je zodpovedná za vyhľadávania od zvyšku spoločnosti. To je samozrejme neštandardný postup, ktorý by vo svete technológií zaručene vyvolal zmätok a plno otázok. Ako to nakoniec dopadne zatiaľ prirodzene nevieme. Hneď, ako získame viac informácií vás o tom budeme informovať.

Zdroje: FT, TB