Úvod Zariadenia Smartphony Smartfón s unikátnym foťákom, ktorý sa dá nezávisle otáčať až do 190°

Smartfón s unikátnym foťákom, ktorý sa dá nezávisle otáčať až do 190°

7

Všetci selfisti pozor! Je tu pre vás ďalší unikátny nástroj – mobilné zariadenie s polohovateľným  fotoaparátom. Jeho pozíciu môžete nezávisle na pozícii samotného smartfónu ľubovolne meniť, a to až v rozmedzí 190 stupňoch. 

Doov Nike V1 nepredstavuje ani zďaleka názov nejakých športových tenisiek alebo dokonca ich napodobneniny, aj keď pochádza z Činy. Ide totiž o mobilné zariadenie, ktoré spracovaním svojej konštrukcie prekvapí nejedného technologického nadšenca.

Niečo podobné sme mohli už dávnejšie vidieť pri smartfóne Oppo N3. V tomto prípade ide ale o mierne rozdielny princíp.

13 MPix foták (f/2.0; zafírová ochrana; druhá generácie senzoru od SONY) s optickou stabilizáciou obrazu umiestnil a pripevnil výrobca tak, aby s ním bolo možné v určitom uhle manipulovať. Takýto mechanizmus umožní jednoduchým spôsobom odfotiť predovšetkým veľmi kvalitné selfie-zábery, nakoľko si ho môže – vrátane duálneho blesku – používateľ otočiť do smeru prednej strany smartfónu.

Android smartfón Doov Nike V1 (zdroj: blogofmobile.com)
Android smartfón Doov Nike V1 (zdroj: blogofmobile.com)

Medzi technickými špecifikáciami zariadenia figuruje 8-jadrový MediaTek s 1.5 GHz frekvenciou; 2GB RAMka; 2,480 mAh batéria aj 5″ IPS HD displej (720×1280 px). Zabudnúť určite nesmieme ani na operačný systém, ktorý je v tomto prípade Android vo verzii 4.4 a so špecifickým používateľským prostredím výrobcu – tzv. Super UI.

Spotrebiteľská cena Doov Nike V1 dosahuje hodnotu 325 amerických dolárov. Čínsky trh ale pravdepodobne neopustí, teda aspoň nie oficiálnou cestou.

Čo poviete? Zaobstarali by ste si?

Zdroj: blogofmobile.com via phonearena.com