Úvod Novinky Android CyanogenMod založený na Android 5.0 Lollipop bude dostupný koncom novembra

CyanogenMod založený na Android 5.0 Lollipop bude dostupný koncom novembra

12

Cyanogen práve publikoval najnovšiu tzv. milestone verziu svojej CyanogenMod ROM s označením CyanogenMod 11 M12. Nachádza sa v nej veľa opráv pre rôzne chyby a vylepšení pre zrýchlenie systému a zvýšenie stability.

Jednou z najzaujímavejších opráv je odstránenie zraniteľnosti v SSLv3 známej ako POODLE, kvôli ktorej bola ROM náchylná na MitM útoky. Vďaka aktualizácii sú tieto hrozby za nami. Za nami je podľa všetkého aj CyanogenMod 11 založený na Android 4.4 KitKat.

Fanúšikovia tejto obľúbenej ROM sa tak môžu tešiť, keďže vývojári už teraz plánujú predstavenie prvých tzv. nightly verzií založených na najnovšom Android 5.0 Lollipop. Vývojári už neúnavne pracujú na prvých verziách pre najpoužívanejšie zariadenia. Podľa správ, ktoré tím Cyanogen publikoval pred niekoľkými týždňami sa však s prvou verziou ponáhľať nebudú a pre nedočkavých majiteľov smartfónov ju vydajú až vtedy, keď bude použiteľná.

Čo sa týka zariadení, ktoré sa budú pre nový CM 12 kvalifikovať, vývojári si zatiaľ sami nie sú istí. Dôvodom má byť fakt, že CM 12 má byť dostupný pre viac modelov, než sa pôvodne očakávalo.

Zdroje: C, PA