Úvod Konkurencia Apple Apple má obrovský problém: Za reštarty 128 GB iPhone 6 Plus môže...

Apple má obrovský problém: Za reštarty 128 GB iPhone 6 Plus môže hardvérová chyba

51
iPhone 6 a iPhone 6 Plus

Určite si ešte spomínate na problémy, ktoré mal Apple s ohýbajúcim sa modelom iPhone 6 Plus. Vyzerá to tak, že to nie je posledný problém, s ktorým sa musia vysporiadať. Na pleciach totiž majú rozhodnutie či zvolať niekoľko stotisíc kusov 128 GB iPhone 6 Plus.

Za reštarty najvyššieho modelu totiž údajne môže vnútorná pamäť. Podľa dostupných informácií má pamäť, ktorú si Apple zvolil problém s väčším množstvom aplikácií, čo spôsobuje padanie aplikácií a nakoniec aj časté reštarty.

Podľa informácií servera Business Korea si mal Apple šetriť na nákladoch a tak si vybral lacnejšiu možnosť – (TLC) NAND. Zvyšné modely iPhonov využívajú (MLC) NAND. Ako redaktori Business Korea ďalej vysvetľujú, pamäť (TLC) NAND síce dokáže uschovať väčší objem dát, no je menej stabilná a pomalšia, čo by teoreticky vysvetľovalo problémy majiteľov iPhone 6 Plus.

Je možné, že sa Apple podarí tento problém odstrániť softvérovou aktualizáciou. Prvotné informácie naznačujú, že sa o to pokúsi už v aktualizácii na iOS 8.1.1. Či sa mu to nakoniec podarí nevieme, no ak nie, pripraviť sa môžu na poriadne veľkú vlnu nespokojných zákazníkov žiadajúcich výmenu.

Zdroje: BK, GFG, TB