Úvod Novinky Zisk Samsungu za posledné tri mesiace medziročne klesol o viac než polovicu!

Zisk Samsungu za posledné tri mesiace medziročne klesol o viac než polovicu!

23

Len pred pár dňami Samsung upozornil na to, že ich medziročný zisk za tretí kvartál klesne približne o 45%. V utorok ráno, teda dnes, Samsung oznámil ich oficiálne výsledky, ktoré sú ešte horšie, než sa predpokladalo. Samsung totiž v porovnaní s minulým rokom zaznamenal až 50% pokles v ziskoch.

Pri bližšej analýze Samsung uvádza, že ich profit klesol o 57,8% až 61,8%. To teda znamená, že spoločnosť zarobila o 3,6 až 4 miliardy dolárov menej. Spoločnosť minulý rok za rovnaké časové obdobie zarobila približne 9,6 miliardy dolárov.

Viac než 60% zisku pochádza práve z predajov telefónov a tabletov. Firma potvrdila, že predaje smartfónov sú opäť na vzostupe, no kombinácia vyšších nákladov pri výrobe a vyššej faktúry za marketing spôsobila prepad o niekoľko miliárd. Predaje ich vlajkovej lode, Galaxy S5, nie sú až také silné, ako sa predpokladalo a Galaxy Note 4, vlajková loď pre druhý polrok sa len začína predávať.

Niektorí analytici dokonca predpovedajú, že divízia Samsungu, ktorá je zodpovedná za výrobu čipov spoločnosti prinesie viac peňazí, než divízia, ktorá sa zaoberá výrobou a predajom smartfónov a tabletov. Stalo by sa tak prvýkrát od druhého štvrťroku 2011.

Zdroj: PA