Úvod Smartphony Dohady Sony, ako utrhnutý z reťaze: Xperia Z4 ponúkne 5,5“ QHD displej, Snapdragon...

Sony, ako utrhnutý z reťaze: Xperia Z4 ponúkne 5,5“ QHD displej, Snapdragon 810, 4GB RAM a úplne nový foťák

73

NaXperia Z3 sme si ani nestihli zvyknúť a Sony už sa začali objavovať správy o chystanom nástupcovi. Ak sa vám nepáči, ako často Sony predstavuje nové „vlajkové lode,“ toto zariadenie by mohlo byť pre vás. Dátum predstavenia síce zatiaľ známy nie je, no špecifikácie napovedajú tomu, že Sony si dá záležať a ďalšia verzia bude poriadny krok vpred, aj čo sa výkonu týka.

Zdroje totiž tvrdia, že Xperia Z4 ponúka 5,5-palcový displej s rozlíšením 2 560 x 1 440 a štvorjadrový 64-bitový čipset Snapdragon 810. To ale nie je všetko. Sony má do novej Xperia Z4 vtesnať až 4 GB operačnej pamäte RAM, aby tak naplno využil 64-bitovú architektúru. Základný model by mal byť dostupný s 32 GB vnútornou pamäťou.

Ani to ale nie všetko. V novom modeli by sa mal objaviť úplne nový Exmor senzor, ktorý pravdepodobne ponúkne rovnaké, 20 Mpx rozlíšenie, no ešte vyššiu kvalitu než doteraz. Zariadenie by malo okrem toho disponovať LTE Cat. 6 konektivitou, schopnosťou dosiahnuť rýchlosť až 300 Mbps, Bluetooth 4.1 a ešte viac.

Vyzerá to teda tak, že novinka od Sony bude poriadne delo. Páči sa vám takáto predstava nového smartfónu od Sony?

Zdroj: PA