Úvod Novinky POTVRDENÉ: XiaoMi je tretím najväčším výrobcom smartfónom na svete. Medziročne narástol o...

POTVRDENÉ: XiaoMi je tretím najväčším výrobcom smartfónom na svete. Medziročne narástol o 211%

6

Analytická firma IDC (International Data Corporation) potvrdila, že v treťom kvartáli 2014 obsadil tretie miesto najväčších výrobcov smartfónov obľúbený XiaoMi. Ešte minulý rok by ste XiaoMi len veľmi ťažko hľadali v TOP 5. Tento rok však zažili raketový rast a tak sa im podarilo predbehnúť aj firmy ako Sony, Huawei, Lenovo či LG.

Sympatická spoločnosť medziročne narástla o neuveriteľných 211,3%. V treťom kvartáli predali 17,3 miliónov zariadení, čo je oproti minuloročným 5,6 miliónom poriadny skok.

Na druhej strane Samsung nezaznamenal tak priaznivé obdobie. Problémom nasvedčujú nie len zlé finančné výsledky, ale aj klesajúci podiel na trhu. Aj napriek tomu sa mu však podarilo predať 78,1 miliónov zariadení, vďaka čomu sa umiestnil na prvej priečke. Na druhej sa s 39,3 miliónmi predaných zariadení aj naďalej drží Apple.

TOP 5 výrobcov, predaných kusov zariadení a ich podiel na trhu (počet zariadení v miliónoch)
TOP 5 výrobcov, predaných kusov zariadení a ich podiel na trhu (počet zariadení v miliónoch)

Darilo sa aj ďalším výrobcom. Lenovo v porovnaní s minulým rokom predal o 4,6 miliónov zariadení viac, LG o 4,8 miliónov kusov a celkovo sa predalo o 65,9 miliónov kusov smartfónov viac.

Kúpili ste si tento rok nový telefón? Ak áno, aký?

Zdroje: GA, IDC