Úvod Konkurencia Apple XiaoMi schoval do vrecka veľké značky: Momentálne je tretím najväčším výrobcom na...

XiaoMi schoval do vrecka veľké značky: Momentálne je tretím najväčším výrobcom na svete!

14

XiaoMi je zaujímavý výrobca. Telefóny začal vyrábať približne pred štyrmi rokmi a odvtedy sa jeho rast rozbehol raketovým tempom. V Číne už nejaký čas okupuje priečku číslo jeden, pričom v úspechu ich nezastavili ani veľkí hráči, ako Samsung či Apple.

Počas tohto roka sympatický výrobca predbehol jedného z najväčších výrobcov vôbec – LG. Vtedy len nonšalantne poznamenal, že neplánuje spomaliť a ďalší výrobcovia na muške sú domáci výrobcovia Huawei a Lenovo.

Podľa správy z kórejskej firmy HIS iSuppli sa XiaoMi v treťom štvrťroku 2014 podarilo prekonať aj zvyšok čínskych výrobcov. Za toto obdobiu sa čínskemu jabĺčku, ako XiaoMi často prezývajú, podarilo predať neuveriteľných 19 miliónov zariadení. To je oproti predajom v druhom štvrťroku, keď z fabrík vychrlili 15,1 milión zariadení poriadny skok. XiaoMi svoje zariadenia oficiálne predáva len na niekoľkých trhoch, vrátane domácej Číny, Indie, Singapuru a ďalších. Ich zariadenia sú však veľmi populárne aj u nás.

Zvyšku výrobcov, vrátane Lenova a LG sa taktiež darilo, no udržať šialené tempo s XiaoMi sa im nepodarilo. Na prvých dvoch priečkach sa prirodzene nenachádza nikto iný, než Apple a Samsung. Otázkou teraz ostáva či ich čínsky gigant dokáže rozdeliť.

Zdroje: PA, TC, GFG